Agrokoru manje podataka nego ostalim takmacima u trci za Mercator

Bez autora
Feb 25 2013

Agrokoru će Uprava Mercatora predstaviti manje poslovnih informacija nego konkurentima, jer ga smatra neposrednom konkurencijom. Tako će Agrokor i nakon temeljitog pregleda ostati bez svih podataka o profitabilnosti određenih trgovačkih formata i lokacija, kao i bez podataka o maržama. Temeljiti pregled (vendor due dilligence) u kojem zainteresiranim kupcima podatke osigurava uprava kompanije koja je predmet preuzimanja počinje za dva tjedna, a trebao bi trajati 6 do 7 tjedana. Nakon toga slijedi predaja obvezujućih ponuda i pregovori sa sve četiri zainteresirane stranke. Najveću prijetnju uspješnoj prodaji predstavlja formacija nove lijevo-centralne koalicijske vlade u Sloveniji koja u svom programu predviđa očuvanje velikih slovenskih poduzeća u državnoj vlasti.

Agrokoru manje podataka nego ostalim takmacima u trci za MercatorAgrokoru manje podataka nego ostalim takmacima u trci za MercatorPrema neslužbenim informacijama Financi, Agrokoru će Uprava Mercatora predstaviti manje poslovnih informacija nego konkurentima, jer ga smatra neposrednom konkurencijom.

Tako će Agrokor i nakon temeljitog pregleda ostati bez svih podataka o profitabilnosti određenih trgovačkih formata i lokacija, kao i bez podataka o maržama.

Temeljiti pregled (vendor due dilligence) u kojem zainteresiranim kupcima podatke osigurava uprava kompanije koja je predmet preuzimanja počinje za dva tjedna, a trebao bi trajati 6 do 7 tjedana. Nakon toga slijedi predaja obvezujućih ponuda i pregovori sa sve četiri zainteresirane stranke.

Najveću prijetnju uspješnoj prodaji predstavlja formacija nove lijevo-centralne koalicijske vlade u Sloveniji koja u svom programu predviđa očuvanje velikih slovenskih poduzeća u državnoj vlasti.

Aleš Lokar iz brokerske kuće KD fondovi kaže, da su sve relevantne informacije (visoka zaduženost, potreba po refinanciranju, opadanje prometa) već uračunate u cijenu dionice na burzi.

Prema Poslovnom dnevniku, Todorićeva je ponuda fiksna. Iznosi 130 eura, a koncern izdvaja 17 milijuna eura za premiju dioničarima Mercatora. Ukupno gledano, s obzirom da Agrokor mora dati ponudu za preuzimanje čitavog Mercatora jer preuzima 53 posto dionica, mora za transakciju osigurati nešto više od 480 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik