AZTN odobrio Sparovo preuzimanje 20 trgovina Dione

Bez autora
Jun 16 2014

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je Sparovo preuzimanje 20 Dioninih trgovina u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Kupovinom Dioninih trgovina povećao se Sparov udio na području grada Zagreba sa 10 na 20 posto, čime će postati najznačajniji konkurent Konzumu koji je lider na zagrebačkom tržištu, izvijestili su iz AZTN-a. "Provedbom koncentracije stoga će se povećati konkurentski pritisak na vodećeg tržišnog takmaca te će se ublažiti asimetrija tržišta", ističu iz AZTN-a.

AZTN odobrio Sparovo preuzimanje 20 trgovina DioneAgencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je Sparovo preuzimanje 20 Dioninih trgovina u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Kupovinom Dioninih trgovina povećao se Sparov udio na području grada Zagreba sa 10 na 20 posto, čime će postati najznačajniji konkurent Konzumu koji je lider na zagrebačkom tržištu, izvijestili su iz AZTN-a.

"Provedbom koncentracije stoga će se povećati konkurentski pritisak na vodećeg tržišnog takmaca te će se ublažiti asimetrija tržišta", ističu iz AZTN-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik