Balažič: Mercator se povlači iz Bugarske, otpušta 800-1000 radnika

Bez autora
May 08 2013

Predsjednik Uprave Mercatora Toni Balažič izjavio je kako je kratkoročni cilj Mercatora fokusiranje na promijenjene navike kupaca i na osnovnu djelatnost, a nakon toga slijedi restrukturiranje. Broj organizacijskih jedinica bit će smanjen na 50 a do ljeta će se broj zaposlenih smanjiti za 800 do 1000, najviše u inozemstvu. Nakon što se Mercator povukao iz Albanije, do lipnja će se povući i iz Bugarske. Balažič je Mercator usporedio s dijamantom kojeg treba brusiti i kojemu je potrebna stabilna vlasnička struktura. Dodao je da će restrukturiranje trajati više godina. Prve učinke nove strategije kupci već vide, u posljednjih šest mjeseci promijena je cjenovna strategija i snižene su i cijene prozvoda u odsnovnoj košarici.

Balažič: Mercator se povlači iz Bugarske, otpušta 800-1000 radnikaPredsjednik Uprave Mercatora Toni Balažič izjavio je kako je kratkoročni cilj Mercatora fokusiranje na promijenjene navike kupaca i na osnovnu djelatnost, a nakon toga slijedi restrukturiranje.

Broj organizacijskih jedinica bit će smanjen na 50 a do ljeta će se broj zaposlenih smanjiti za 800 do 1000, najviše u inozemstvu. Nakon što se Mercator povukao iz Albanije, do lipnja će se povući i iz Bugarske.

Balažič je Mercator usporedio s dijamantom kojeg treba brusiti i kojemu je potrebna stabilna vlasnička struktura. Dodao je da će restrukturiranje trajati više godina.

- Prve učinke nove strategije kupci već vide, u posljednjih šest mjeseci promijenili smo cjenovnu strategiju i snizili cijene prozvoda u odsnovnoj košarici, tvrdi Balažič.

Njegova je vizija sa Mercator do 2016. postane najveći, najuspješniji i najefikasniji trgovac u regiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik