Banka Koper ipak se pridružila konzorciju za prodaju Mercatora

Bez autora
Nov 09 2012

Konzorciju za prodaju većinskog paketa dionica Mercatora ponovno se pridružila i Banka Koper, nakon što prošlog mjeseca tvrdila da u ovogodišnjoj prodaji neće sudjelovati. U banci nisu htjeli objasniti zašto su se predomislili u zadnji tren. Prema neslužbenim informacijama, preokret je povezan s neuspješnim pokušajima prodaje njihovog 2,1-postotnog paketa dionica. Naime, u posljednjih nekoliko tjedana Banka Koper se s nepoznatim investitorom dogovarala o prodaji dionica Mercatora, ali se u konačnici nisu uspjeli dogovoriti o cijeni. Banka Koper tražila je više od 12 milijuna eura za paket dionica, odnosno 160 eura po dionici, što je 40 posto više od njezine vrijednosti na burzi.

Banka Koper ipak se pridružila konzorciju za prodaju MercatoraKonzorciju za prodaju većinskog paketa dionica Mercatora ponovno se pridružila i Banka Koper, nakon što prošlog mjeseca tvrdila da u ovogodišnjoj prodaji neće sudjelovati.

U banci nisu htjeli objasniti zašto su se predomislili u zadnji tren. Prema neslužbenim informacijama, preokret je povezan s neuspješnim pokušajima prodaje njihovog 2,1-postotnog paketa dionica.

Naime, u posljednjih nekoliko tjedana Banka Koper se s nepoznatim investitorom dogovarala o prodaji dionica Mercatora, ali se u konačnici nisu uspjeli dogovoriti o cijeni. Banka Koper tražila je više od 12 milijuna eura za paket dionica, odnosno 160 eura po dionici, što je 40 posto više od njezine vrijednosti na burzi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik