"Bingo" u potpunosti preuzima "Interex"

Bez autora
Nov 16 2014

Najveći bosanskohercegovački lanac trgovina "Bingo" iz Tuzle dobio je odobrenje od Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine za kupovinu i potpuno preuzimanje "Interex-a". Kupovinom "Interexa" će biti spašeno 780 radnih mjesta, što se u vrijeme velike ekonomske krize i dugogodišnje neimaštine u našoj zemlji smatra pravim podvigom. Prvi "Bingo" hipermarket bit će otvoren u prostoru "Interex-a" u Novom Sarajevu, u Kolodvorskoj ulici. U skladu sa mogućnostima, uradit će se rebrendiranje proizvoda te će se poslovanje nastaviti pod našom upravo. Na domaćem tržištu trenutno, sve veći primat preuzima hrvatski "Konzum", dok se istovremeno slovenačke kompanija "Tuš" povlači iz naše zemlje, ostavljajući ovdašnje dobavljače u dugovima i brojnim problemima, zbog čega je pokrenut i postupak pred Tužilaštvom BiH.

"Bingo" u potpunosti preuzima "Interex"Najveći bosanskohercegovački lanac trgovina "Bingo" iz Tuzle dobio je odobrenje od Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine za kupovinu i potpuno preuzimanje "Interex-a".

Potvrdio je to za "Avaz" izvor blizak giganstkom bh. lancu uz napomenu da će kupovinom "Interexa" biti spašeno 780 radnih mjesta, što se u vrijeme velike ekonomske krize i dugogodišnje neimaštine u našoj zemlji smatra pravim podvigom.

- Prvi "Bingo" hipermarket bit će otvoren u prostoru "Interex-a" u Novom Sarajevu, u Kolodvorskoj ulici. U skladu sa mogućnostima, uradit ćemo rebrendiranje proizvoda te će se poslovanje nastaviti pod našom upravo -potvrdio je naš izvor.

Na domaćem tržištu trenutno, sve veći primat preuzima hrvatski "Konzum", dok se istovremeno slovenačke kompanija "Tuš" povlači iz naše zemlje, ostavljajući ovdašnje dobavljače u dugovima i brojnim problemima, zbog čega je pokrenut i postupak pred Tužilaštvom BiH.

Slovenačka kompanija iza sebe ostavlja i gomilu radnika koji ostaju bez posla, a ista sudbina je čekala i uposlenike "Interex-a", pošto se ovaj trgovinski lanac nalazio u vwlikim gubicima i gotovo pred zatvaranjem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik