Bosanska tržnica prepuna kupaca

Bez autora
Dec 03 2014

Sve više građana navraća u dobrinjsku Bosansku tržnicu da bi kupilo kvalitetne domaće proizvode. Trenutno u Tržnici svoje proizvode nudi devet proizvođača, a uskoro će ih biti još. Zadovoljni su i prodavači i kupci, pa u Općini Novi Grad planiraju otvaranje ovakvih tržnica i na drugim mjestima. Načelnik Semir Efendić ističe da se sve više obogaćuje ponuda proizvoda u ovom objektu i sad zadruge koje su uglavnom ovdje zakupile poslovne prostore, uvode u prodaju ono što kupci traže. Široka je paleta proizvoda koji se nude, jer su proizvođači od juga Hercegovine do sjevera Bosne. To je organski proizvedena kvalitetna domaća hrana sa našeg podneblja i ovdje se mogu kupiti voće i povrće, riba, razne žitarice med i drugi proizvodi. Ubrzo će u okviru tržnice biti otvoren i veliki market Klasa sa isključivo domaćim proizvodima. Ako budemo kupovali domaće, to je najbolji način da damo lični doprinos ovoj državi i našoj privredi, kazao je Efendić.

Bosanska tržnica prepuna kupacaSve više građana navraća u dobrinjsku Bosansku tržnicu da bi kupilo kvalitetne domaće proizvode. Trenutno u Tržnici svoje proizvode nudi devet proizvođača, a uskoro će ih biti još. Zadovoljni su i prodavači i kupci, pa u Općini Novi Grad planiraju otvaranje ovakvih tržnica i na drugim mjestima.

Voće i povrće

Načelnik Semir Efendić ističe da se sve više obogaćuje ponuda proizvoda u ovom objektu i sad zadruge koje su uglavnom ovdje zakupile poslovne prostore, uvode u prodaju ono što kupci traže.

- Široka je paleta proizvoda koji se nude, jer su proizvođači od juga Hercegovine do sjevera Bosne. To je organski proizvedena kvalitetna domaća hrana sa našeg podneblja i ovdje se mogu kupiti voće i povrće, riba, razne žitarice med i drugi proizvodi. Ubrzo će u okviru tržnice biti otvoren i veliki market Klasa sa isključivo domaćim proizvodima. Ako budemo kupovali domaće, to je najbolji način da damo lični doprinos ovoj državi i  našoj privredi, kazao je Efendić.

U Općini Novi Grad smatraju da su sa otvaranjem Bosanske tržnice povratnicima dali priliku da svoje proizvode plasiraju u glavnom gradu BiH. Oni su znali iskoristiti ovu priliku i namjeravaju Sarajlijama prirediti iznenađenja narednog proljeća, kada će se u Tržnici moći kupiti svježe ubrane trešnje, maline jagode i drugo voće.  

Domaći proizvodi

- Od Bosanske tržnice želimo napraviti brend i dati mogućnost građanima da na jednom mjestu imaju paletu domaćih proizvoda. Istovremeno to je i velika obaveza za proizvođače da uvijek nude kvalitetne proizvode, jer će jedino tako očuvati kupce. Samo na ovom mjestu može se naći domaći koziji sir i mlijeko, zdravi proizvodi od ribe, domaći bestilj, neprskana salata iz plastenika i još mnogo toga. Jedino čega nema to je stalna ponuda domaćeg mesa. U BiH nijedan proizvođač ne može u kontinuitetu da ponudi ove proizvode i u našim mesarama je uglavnom uvozno meso, što je žalosno, naglašava Efendić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik