Carine Srbije i Francuske dogovorile unapređenje saradnje

Bez autora
May 05 2010

Carinske službe Srbije i Francuske potpisale su danas Memorandum o saradnji u borbi protiv krijumčarenja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i pariskom "Šarl de Gol". Memorandum su u Beogradu potpisali direktor Uprave carina Srbije Predrag Petronijević i direktor Carine i indirektnog oporezivanja Francuske Žerom Furnel. Da bi se suzbila međunarodna mreža krijumčara, koji su tehnički sve bolje opremljeni i veoma dobro povezani, neophodno je i da carinske službe različitih zemalja efikasno sarađuju i međusobno razmenjuju praktična znanja i iskustva. Učvršćavanje operativnih odnosa sa srpskim carinskim organima deo je strategije za sprečavanje krijumčarenja u kojoj međunarodna saradnja igra glavnu ulogu. Carinske službe Srbije i Francuske dogovorile su se i o tešnjoj saradnji, koja podrazumeva razmenu informacija o nezakonitoj trgovini, posebno opojnih droga, krivotvorene i druge robe, kao i postupaka u vezi sa uvozom, izvozom i tranzitom.

Carine Srbije i Francuske dogovorile unapređenje saradnjeCarinske službe Srbije i Francuske potpisale su danas Memorandum o saradnji u borbi protiv krijumčarenja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i pariskom "Šarl de Gol".

Memorandum su u Beogradu potpisali direktor Uprave carina Srbije Predrag Petronijević i direktor Carine i indirektnog oporezivanja Francuske Žerom Furnel, navodi se u saopštenju srpske Uprave carina.

"Da bi se suzbila međunarodna mreža krijumčara, koji su tehnički sve bolje opremljeni i veoma dobro povezani, neophodno je i da carinske službe različitih zemalja efikasno sarađuju i međusobno razmenjuju praktična znanja i iskustva", rekao je Petronijević.

Direktor Carine i indirektnog oporezivanja Francuske Žerom Furnel kazao je da je učvršćavanje operativnih odnosa sa srpskim carinskim organima deo strategije za sprečavanje krijumčarenja u kojoj međunarodna saradnja igra glavnu ulogu.

Carinske službe Srbije i Francuske dogovorile su se i o tešnjoj saradnji, koja podrazumeva razmenu informacija o nezakonitoj trgovini, posebno opojnih droga, krivotvorene i druge robe, kao i postupaka u vezi sa uvozom, izvozom i tranzitom.

Dogovoreno je i da carine Srbije i Francuske intenziviraju razmenu iskustava u oblasti borbe protiv svih vidova krijumčarenja i kroz organizovane razmene poseta svojih službenika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik