Cena šećera kao u EU

Bez autora
Oct 31 2012

Šećer u Srbiji je jeftini nego u zemljama Evropske unije i građani mogu očekivati da će cena tog proizvoda u narednom periodu biti kao u EU. Danas je šećer jedini proizvod koji se u EU prodaje skuplje nego u Srbiji.Cena kilograma šećera u maloprodaji iznosi oko 95 dinara, a snabdevanje tržišta tim proizvodom je stabilizovano nakon intevencije iz Robnih rezervi, kojoj je sredinom septembra prethodila nestašica u trgovinama širom Srbije.

Cena šećera kao u EUŠećer u Srbiji je jeftini nego u zemljama Evropske unije i građani mogu očekivati da će cena tog proizvoda u narednom periodu biti kao u EU, izjavio je danas vlasnik MK grupe Miodrag Kostić.

Danas je šećer jedini proizvod koji se u EU prodaje skuplje nego u Srbiji, rekao je Kostić posle debate “Reindustrijalizacija Srbije”.

Cena kilograma šećera u maloprodaji iznosi oko 95 dinara, a snabdevanje tržišta tim proizvodom je stabilizovano nakon intevencije iz Robnih rezervi, kojoj je sredinom septembra prethodila nestašica u trgovinama širom Srbije.

Takođe, zbog najave proizvođača da će smanjiti cene, Vlada Srbije je odustala od ukidanja carina na uvoz šećera.

Kako prenosi Tanjug, kompanija “Sunoko” najavila je početkom oktobra da će tržištu ponuditi šećer po cenama nižim od onih sa kojima je Direkcija za robne rezerve intervenisala na tržištu, navodeći da će time doprineti da se one snize i stabilizuju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik