Cene u novembru u proseku nepromenjene u odnosu na oktobar

Bez autora
Dec 12 2012

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga u novembru u odnosu na oktobar u proseku ostale nepromenjene. Potrošačke cene u novembru 2012. godine, u odnosu na isti mesec 2011. godine, povećane su za 11,9 posto, dok su u odnosu na decembar 2011. godine povećane za 12,6 posto.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u novembru ove godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen je u grupama Komunikacije (2,9 posto)...

Cene u novembru u proseku nepromenjene u odnosu na oktobarRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga u novembru u odnosu na oktobar u proseku ostale nepromenjene.

U saopštenju se navodi da su potrošačke cene u novembru 2012. godine, u odnosu na isti mesec 2011. godine, povećane za 11,9 posto, dok su u odnosu na decembar 2011. godine povećane za 12,6 posto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u novembru ove godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen je u grupama Komunikacije (2,9 posto), Odeća i obuća (1,4 posto), Nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana i Restorani i hoteli (za po 0,8 posto), Stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,6 posto) i Obrazovanje (0,5 posto).

Pad cena je zabeležen u grupama Transport (1,1 posto) i Hrana i bezalkoholna pića (0,7 posto).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Indeksi potrošačkih cena se definišu kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik