Cijene uvezenih proizvoda 1,1% više nego u veljači

Bez autora
May 02 2012

Prema podacima Ureda za statistiku Slovenije, cijene uvezenih proizvoda bile su veće za 1,1 posto naspram onih iz veljače. Cijene proizvoda izvan područja eura povisile su se za 1,3 posto, dok su se cijene proizvoda unutar područja eura povisile za 1 posto. Najveće poskupljenje su doživjele cijene energenata i to za 5 posto. Iz skupine energenata najviše su poskupili koks i naftni derivati, 5,7 posto. Cijene pokućstva, farmaceutskih sirovina i preparata u ožujsku nisu doživjele rast. Za 1,9 posto su pojeftinila računala, a za 1,7 posto električni i optičarski proizvodi.

Cijene uvezenih proizvoda 1,1% više nego u veljačiPrema podacima Ureda za statistiku Slovenije, cijene uvezenih proizvoda bile su veće za 1,1 posto naspram onih iz veljače.

Cijene proizvoda izvan područja eura povisile su se za 1,3 posto, dok su se cijene proizvoda unutar područja eura povisile za 1 posto.

Najveće poskupljenje su doživjele cijene energenata i to za 5 posto. Iz skupine energenata najviše su poskupili koks i naftni derivati, 5,7 posto. Cijene pokućstva, farmaceutskih sirovina i preparata u ožujsku nisu doživjele rast. Za 1,9 posto su pojeftinila računala, a za 1,7 posto električni i optičarski proizvodi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik