Cilj saradnje privrednih komora Banja Luke i Leskovca jeste proboj na tržište Rusije

Bez autora
Sep 09 2010

Cilj saradnje privrednih komora Banja Luke i Leskovca jeste proboj na tržišta Rusije i zemalja EU i to u oblastima poljoprivredno-prhrambene, tekstilne, drvne i metalne industrije, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika dvije komore. Želja im je da se zajedničkim snagama i pravnim putem povežemo sa privrednicima iz Srbije, jer sami ne možemo biti ozbiljan partner na tržištu Rusije gdje su kriterijumi oštriji nego u EU. Privrednici banjalučke regije sa privrednicima Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Srbiji izuzetno dobro sarađuju već 15 godina. Privrednici iz Srbije prijatno su iznenađeni privrednim aktivnostima na području Banjaluke i okoline. Imaju odličnu spoljnotrgovinsku razmjenu sa Republikom Srpskom. Tu razmjenu u budućnosti treba uravnotežiti da bi se stavio malo veći akcenat na izvoz poljoprivrednih dobara iz Srpske u Srbiju...

Cilj saradnje privrednih komora Banja Luke i Leskovca jeste proboj na tržište RusijeCilj saradnje privrednih komora Banjaluke i Leskovca jeste proboj na tržišta Rusije i zemalja EU i to u oblastima poljoprivredno-prhrambene, tekstilne, drvne i metalne industrije, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika dvije komore.

"Želja nam je da se zajedničkim snagama i pravnim putem povežemo sa privrednicima iz Srbije, jer sami ne možemo biti ozbiljan partner na tržištu Rusije gdje su kriterijumi oštriji nego u EU", rekla je sekretar banjalučke komore Jadranka Cvetković.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da privrednici banjalučke regije sa privrednicima Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Srbiji izuzetno dobro sarađuju već 15 godina.

Generalni sekretar regionalne Privredne komore Leskovac Jovica Đorđević naveo je da su privrednici iz Srbije prijatno iznenađeni privrednim aktivnostima na području Banjaluke i okoline.

"Imamo odličnu spoljnotrgovinsku razmjenu sa Republikom Srpskom", ocijenio je Đorđević, precizirajući da tu razmjenu u budućnosti treba uravnotežiti da bi se stavio malo veći akcenat na izvoz poljoprivrednih dobara iz Srpske u Srbiju.

Privrednici iz Srbije učestvuju na 14. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije "Agros 2010" koji se do 12. septembra održava u Banjaluci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik