Do jeseni otvaraju dva velika tržna centra

Bez autora
Aug 27 2012

U Beogradu i Novom Sadu na jesen biće otvorena dva velika tržna centra, a za narednih nekoliko godina najavljena je izgradnja još novih komercijalnih objekata, u koje će biti uložene stotine miliona evra. U Beogradu se trenutno gradi veliki šoping-centar na Voždovcu, “Falkenštajner” podiže hotel na Novom Beogradu. U Novom Sadu se očekuje otvaranje šoping-centra kompanije “Big CEE”. Grad Novi Sad je potvrdio da na jesen očekuje otvaranje velikog tržnog centra izraelske kompanije „Big CEE”, koji će zaposliti oko 500 ljudi. Taj moderni tržni centar prostire se na 30.000 metara kvadratnih, na kojima će biti zastupljeni svetski brendovi i diskontne prodavnice. U prestonici trenutno, na Novom Beogradu, austrijski “Falkenštajner” gradi hotel, dok je u toku i izgradnja Sportsko-poslovno-rekreativnog centra „Voždovac“, na čijem će se krovu nalaziti fudbalski teren.

Do jeseni otvaraju dva velika tržna centraU Beogradu i Novom Sadu na jesen biće otvorena dva velika tržna centra, a za narednih nekoliko godina najavljena je izgradnja još novih komercijalnih objekata, u koje će biti uložene stotine miliona evra.

U Beogradu se trenutno gradi veliki šoping-centar na Voždovcu, “Falkenštajner” podiže hotel na Novom Beogradu. U Novom Sadu se očekuje otvaranje šoping-centra kompanije “Big CEE”.

Grad Novi Sad je potvrdio za “24 sata” da na jesen očekuju otvaranje velikog tržnog centra izraelske kompanije „Big CEE”, koji će zaposliti oko 500 ljudi. Taj moderni tržni centar prostire se na 30.000 metara kvadratnih, na kojima će biti zastupljeni svetski brendovi i diskontne prodavnice.

- U prestonici trenutno, na Novom Beogradu, austrijski “Falkenštajner” gradi hotel, dok je u toku i izgradnja Sportsko-poslovno-rekreativnog centra „Voždovac“, na čijem će se krovu nalaziti fudbalski teren - kažu u "Siepi".

Sportsko-rekreativni centar ima 74.600 kvadrata, a zamišljen je kao objekat na više nivoa. Na prva dva su garaže sa oko 1.000 mesta. Iznad, na dva nivoa, nalaziće se prodajno-poslovni prostor koji podrazumeva i objekat “Merkatora” i prodavnice sportske opreme, mesta za sportske manifestacije, a na krovu, pored stadiona, biće i fitnes centar.

“Delta ril estejt” je najavio izgradnju najvećeg i najluksuznijeg šoping-mola u Beogradu na Autokomandi - “Delta planet”, ali prema planu izgradnja bi trebalo da počne u proleće 2013.

Kraj radova se očekuje u jesen 2014. godine. Taj tržni centar će se prostirati na 200.000 kvadrata, a zapošljavaće oko 5.000 ljudi. Vrednost ulaganja je oko 200 miliona evra, a u okviru tog objekta biće ograđeni hipermarket od 10.000 kvadrata, različite prodavnice, spa i velnes centar, bioskop.

Belgijska “Delez grupa” planira da u Srbiji otvori veliki distributivni centar, čija bi izgradnja trebalo da bude završena do sredine 2014. godine. Zapošljavaće oko 600 radnika.

U prestonici je i grčki investitor “Lambda” najavio izgradnju stambenog kompleksa i velikog hotela površine 100.000 kvadratnih metara, na mestu bivše fabrike “Beko”, koju je kupio za 56 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik