Formiran Nacionalni savet za zaštitu potrošača

Bez autora
Oct 18 2012

Vlada Srbije danas je formirala Nacionalni savet za zaštitu potrošača i za predsednika imenovala ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića. Nacionalni savet za zaštitu potrošača, kao stručno savetodavno telo, Vlada je formirala sa ciljem unapređenja sistema zaštite potrošača.Članovi Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača biće predstavnici više ministarstava Vlade Srbije, stručnjaci, kao i predstavnici pet organizacija za zaštitu potrošača u zemlji.

Formiran Nacionalni savet za zaštitu potrošačaVlada Srbije danas je formirala Nacionalni savet za zaštitu potrošača i za predsednika imenovala ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića.

Nacionalni savet za zaštitu potrošača, kao stručno savetodavno telo, Vlada je formirala sa ciljem unapređenja sistema zaštite potrošača.

Članovi Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača biće predstavnici više ministarstava Vlade Srbije, stručnjaci, kao i predstavnici pet organizacija za zaštitu potrošača u zemlji.

Kako je za Tanjug izjavila načelnica odeljenja za zaštitu potrošača u resornom ministarstvu trgovine Vesna Novaković, savet predlaže mere i aktivnosti na unapređenju politike zaštite potrošača, savetovanja i pomoći potrošačima u ostvarivanju prava putem savetodavnih centara i obaveštava javnost o svim značajnim pitanjima za tu oblast. Savet učestvuje u izradi Strategije zaštite potrošača i obaveštava vladu o stanju u oblasti zaštite potrošača i sprovođenju Akcionog plana za realizaciju te strategije.

Ona je dodala da saveti za zaštitu potrošača postoje u većini evropskih zemalja i pokazali su se kao dobar instrument za razmenu mišljenja o unapređenju zaštite potrošača, kako između relevantnih vladinih institucija, tako i sa nevladinim sektorom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik