Francuski Bricostore uložio 187 milijuna kuna u zagrebački trgovački centar

Bez autora
Apr 25 2012

Francuski Bricostore 16. svibnja otvara veliku trgovinu u zagrebačkom naselju Jelkovcu, u koju je uložio 187 milijuna kuna. U novom prodajnom prostoru Bricostorea površine 10.000 četvornih metara, kupci će pronaći bogat asortiman proizvoda i usluga za gradnju, obnovu ili uređenje vrta i doma, a na raspolaganju će im biti i 600 parkirnih mjesta, od čega 400 podzemnih. Zagrebački centar, treći po redu u Hrvatskoj nakon trgovina u Splitu i Puli, donosi oko 100 radnih mjesta za zaposlenike različitih profila i stručnih znanja. Taj projekt je započet prije pet godina, a unatoč administrativnim i birokratskim poteškoćama, uspješno je priveden kraju. Najavljeni su i planovi za daljnje širenje prodajne mreže u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na priobalje te središnji i istočni dio Hrvatske. Bricostore je francuski lanac trgovina specijaliziranih za uređenje vrta i doma i jedan od vodećih te vrste u istočnoj Europi.

Francuski Bricostore uložio 187 milijuna kuna u zagrebački trgovački centarFrancuski Bricostore 16. svibnja otvara veliku trgovinu u zagrebačkom naselju Jelkovcu, u koju je uložio 187 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

U novom prodajnom prostoru Bricostorea površine 10.000 četvornih metara, kupci će pronaći bogat asortiman proizvoda i usluga za gradnju, obnovu ili uređenje vrta i doma, a na raspolaganju će im biti i 600 parkirnih mjesta, od čega 400 podzemnih. Zagrebački centar, treći po redu u Hrvatskoj nakon trgovina u Splitu i Puli, donosi oko 100 radnih mjesta za zaposlenike različitih profila i stručnih znanja.

"Taj projekt smo započeli prije pet godina, a unatoč administrativnim i birokratskim poteškoćama, uspješno smo ga priveli kraju, uvelike zahvaljujući našim poslovnim partnerima i lokalnim vlastima koji su vjerovali u njega", kazao je Philippe Bresson, predsjednik uprave trgovačkog lanca Bricostore.

Najavio je i planove za daljnje širenje prodajne mreže u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na priobalje te središnji i istočni dio Hrvatske.

Bricostore je francuski lanac trgovina specijaliziranih za uređenje vrta i doma i jedan od vodećih te vrste u istočnoj Europi. Bricostore Zagreb treći je prodajni centar tog francuskog trgovačkog lanca u Hrvatskoj i nastavak kontinuiranih ulaganja u našu zemlju. Prvi je centar u Hrvatskoj otvoren 2004. u Kaštel Sućurcu pokraj Splita, zatim u Puli 2007., a otvorenjem trgovine u Zagrebu ukupna investicija Bricostorea u našoj zemlji porasla je na više od 463 milijuna kuna. Ukupno je zaposleno 280 ljudi.

Lani je Bricostore u Hrvatskoj uprihodio 100 milijuna kuna, a nakon otvorenja zagrebačkog centra očekuje značajan rast ukupnih prihoda na hrvatskom tržištu, navode u toj kompaniji.

Francuski trgovački lanac za vrt i dom Bricostore dio je obiteljske grupe Bresson, koja je prisutna na tržištu već više od 150 godina, te zapošljava više od 3000 ljudi diljem Europe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik