Fructa Trade lani zaposlio još 200 radnika

Bez autora
Jul 05 2022

BiH kompanija Fructa Trade sa sjedištem u Derventi, koja se bavi proizvodnjom i maloprodajom, ostvarila je prošle godine dobit od 12 milijuna maraka (oko 6,1 mil. eura), te povećala broj radnika za gotovo 200 u odnosu na prethodnu godinu.

Raspolažu s mrežom maloprodajnih objekata pod nazivom KORT marketi, a na tržištu su prepoznatljivi i po svojim brendovima Tomico, Fruktako, Topingo, RD kafa, Tomesko i Aqua Doria.

Kompanija je lani prihodovala 206 milijuna KM (oko 105 mil. eura), a ukupno je zapošljavalo 1533 radnika u 40 lokalnih zajednica u kojima trenutačno posluje.

“Čimbenici presudni za brzi rast i opstanak među najboljima prije svega su dobra poslovna politika, planiranje i zalaganje svih zaposlenih. No, za brzi rast kompanije zaslužna je i kombinacija djelatnosti kojom se bavimo. Fructa Trade je kompanija koja se bavi proizvodnjom i trgovinom, i smatramo da je to idealan spoj, odnosno to su djelatnosti koje se međusobno nadopunjuju, što i doprinosi dobrim rezultatima”, kaže Saša Mojević, direktor kompanije Fructa Trade.

Lani su otvorili nove maloprodajne objekte u Živinicama, Istočnom Sarajevu, Vlasenici i Kiseljaku, a u sljedećem razdoblju planirano je dodatno širenje mreže npr. u Mostar. Planirano je i ulaganje u proizvodnju kroz modernizacije tehnologije i povećanje proizvodnih kapaciteta.

Fructa Trade je 2019. otvorio novi logistički centar i upravnu zgradu ukupne površine od oko 12.000 kvadrata u derventskoj Industrijskoj zoni. Kompanija je osnovana 1995. sa tri zaposlenika u jednom malom maloprodajnom objektu. Godinama su se širili, te su počeli s proizvodnjom prehrambenih proizvoda.

“Godinu 2021. završili smo sa 50 trgovina pod nazivom KORT marketi”, dodao je Mojević, prenosi Derventa Cafe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik