Gasi se Veletržnica ribe u Rijeci

Bez autora
Jun 06 2012

Prva burza ribe s ove strane Jadrana, otvorena prije pet godina, prestala je poslovati jednoglasnom odlukom skupštine društva. U njeno opremanje, pokretanja i poslovanje uloženo je preko deset milijuna kuna. Prestankom rada Veletržnice ribe u Rijeci propao je pokušaj da se uspostavi organizirana trgovina ribom i stane na kraj sivoj ekonomiji u tom sektoru. Burza ribe, čiji su osnivači ministarstvo poljoprivrede, Grad Rijeka, Primorsko goranska županija i četiri ribarske zadruge od samog početka poslovanja nije ispunjavala zadane ciljeve. Na tržnici se najmanje trgovalo ribom, a jedini rezultat su gubici u još neutvrđenom iznosu kao i dug prema poreznoj upravi od oko pola milijuna kuna, zbog neprijavljivanja prihoda od potpora osnivača te drugih propusta u poslovanju.

Gasi se Veletržnica ribe u RijeciPrva burza ribe s ove strane Jadrana, otvorena prije pet godina, prestala je poslovati jednoglasnom odlukom skupštine društva, piše Novi list.

U njeno opremanje, pokretanja i poslovanje uloženo je preko deset milijuna kuna. Prestankom rada Veletržnice ribe u Rijeci propao je pokušaj da se uspostavi organizirana trgovina ribom i stane na kraj sivoj ekonomiji u tom sektoru.

Burza ribe, čiji su osnivači ministarstvo poljoprivrede, Grad Rijeka, Primorsko goranska županija i četiri ribarske zadruge od samog početka poslovanja nije ispunjavala zadane ciljeve.

Na tržnici se najmanje trgovalo ribom, a jedini rezultat su gubici u još neutvrđenom iznosu kao i dug prema poreznoj upravi od oko pola milijuna kuna, zbog neprijavljivanja prihoda od potpora osnivača te drugih propusta u poslovanju, piše Novi list.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik