“Ikea” planira otvaranje pet prodajnih centara u Srbiji

Bez autora
Aug 22 2012

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa rukovodiocima kompanije “Ikea” za jugoistočnu Evropu Draganom Skaluševićem i Vladimirom Vasiljevićem o planovima za razvoj poslovanja tog multinacionalnog preduzeća u Srbiji. Tema sastanka bili su i načini na koje država može da olakša položaj sličnih kompanija na našem tržištu. Ljajić je, govoreći o funkcionisanju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, istakao da će svi njegovi sektori u budućnosti biti u potpunosti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima kako bi im bilo omogućeno lakše poslovanje, a složene birokratske procedure olakšane ili potpuno ukinute. On je tom prilikom nagovestio i skoru promenu pojednih zakonskih akata u oblasti trgovine u cilju poboljšanja poslovne klime i privlačenja investicija u Srbiju.

“Ikea” planira otvaranje pet prodajnih centara u SrbijiPotpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa rukovodiocima kompanije “Ikea” za jugoistočnu Evropu Draganom Skaluševićem i Vladimirom Vasiljevićem o planovima za razvoj poslovanja tog multinacionalnog preduzeća u Srbiji.

Tema sastanka bili su i načini na koje država može da olakša položaj sličnih kompanija na našem tržištu.

Ljajić je, govoreći o funkcionisanju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, istakao da će svi njegovi sektori u budućnosti biti u potpunosti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima kako bi im bilo omogućeno lakše poslovanje, a složene birokratske procedure olakšane ili potpuno ukinute.

On je tom prilikom nagovestio i skoru promenu pojednih zakonskih akata u oblasti trgovine u cilju poboljšanja poslovne klime i privlačenja investicija u Srbiju.

Skalušević, koji je regionalni direktor prodaje “Ikea” za jugoistočnu Evropu, informisao je ministra o planovima te kompanije da u narednom periodu otvori pet prodajnih centara u Srbiji.

On je rekao da se očekuje da prva od pet robnih kuća bude otvorena u Beogradu najkasnije do kraja 2013. godine ukoliko u razumnom roku budu završene procedure izdavanja građevinskih i drugih dozvola, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik