Ikea ponovo najavila dolazak u Srbiju

Bez autora
Oct 02 2010

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja "Ikea" povećala je profit za 11 odsto u 2009. godini i namerava da proširi poslovanje na tržište Srbije i Hrvatske. Ukupan profit iznosio je 2,5 milijarde evra, a prodaja je dostigla vrednost od 21,5 milijardi evra, navela je švedska kompanija.To je prvi put da "Ikea" javno saopšti rezlutate poslovanja. Kako je "Ikea" u privatnom vlasništvu, nije obavezna sa saopštava rezultate poslovanja. "Ikea" planira da otvori svoje prodajne objekte u Srbiji i Hrvatskoj "u narednih nekoliko godina" i dodao da će prvi novi objekat biti otvoren u Južnoj Koreji.

Ikea ponovo najavila dolazak u SrbijuŠvedska kompanija za proizvodnju nameštaja "Ikea" povećala je profit za 11 odsto u 2009. godini i namerava da proširi poslovanje na tržište Srbije i Hrvatske, saopšteno je danas u Stokholmu.

Ukupan profit iznosio je 2,5 milijarde evra, a prodaja je dostigla vrednost od 21,5 milijardi evra, navela je švedska kompanija.

To je prvi put da "Ikea" javno saopšti rezlutate poslovanja. Kako je "Ikea" u privatnom vlasništvu, nije obavezna sa saopštava rezultate poslovanja.

Izvršni direktor kompanije Mikael Olson izjavio je da "Ikea" planira da otvori svoje prodajne objekte u Srbiji i Hrvatskoj "u narednih nekoliko godina" i dodao da će prvi novi objekat biti otvoren u Južnoj Koreji.

"Ikea" ima 280 prodajnih objekata u 26 država i zapošljava 127.000 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik