Kazne od 4.500 KM zbog neizdavanja računa

Bez autora
Mar 05 2012

Tržišna inspekcija je zbog neizdavanja fiskalnih računa u februaru izrekla kazne u vrijednosti 4.500 KM. Prošle godine izdat je 161 prekršajni nalog, vrijednosti 161.730 KM, među kojima je najčešći prekršaj neizdavanje računa. Poslovna disciplina privrednih subjekata, kada je riječ o poštovanju Zakona o fiskalnim kasama, iz godine u godinu je sve bolja. Ukoliko prodavac ne izda fiskalni račun, građani mogu da se žale Tržišnoj inspekciji grada, inspektorima Poreske uprave RS, te Tržišnoj inspekciji Republičke uprave za inspekcijske poslove, kao i Upravi za indirektno oporezivanje.

Kazne od 4.500 KM zbog neizdavanja računaTržišna inspekcija je zbog neizdavanja fiskalnih računa u februaru izrekla kazne u vrijednosti 4.500 KM - saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada.

- Prošle godine  izdat je 161 prekršajni nalog, vrijednosti 161.730 KM, među kojima je najčešći prekršaj neizdavanje računa. Poslovna disciplina privrednih subjekata, kada je riječ o poštovanju Zakona o fiskalnim kasama, iz godine u godinu je sve bolja - navodi se u saopštenju.

Dodali su da ukoliko prodavac ne izda fiskalni račun, građani mogu da se žale Tržišnoj inspekciji grada, inspektorima Poreske uprave RS, te Tržišnoj inspekciji Republičke uprave za inspekcijske poslove, kao i Upravi za indirektno oporezivanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik