Kolika je bila potrošnja u prosincu?

Bez autora
Feb 04 2014

Državni zavod za statistiku objavit će danas prvu procjenu prometa u trgovini na malo u prosincu prošle godine, a većina makroekonomista očekuje pad potrošnje. Pet makroekonomista koji su sudjelovali u Hininoj anketi u prosjeku očekuje pad potrošnje u prosincu u odnosu na isti mjesec prethodne godine za 0,3 posto. Pritom jedan očekuje blagi rast od 0,1 posto, a ostali pad između 0,2 i 0,5 posto. Potrošnja je već dulje slaba. Tijekom ljetnih mjeseci promet u trgovini na malo podržavala je potrošnja turista, no nakon četiri mjeseca neprestanog rasta, u rujnu i listopadu promet u maloprodaji ponovno je pao. U studenome je pak neočekivano ojačao za 1 posto, no zbog rasta nezaposlenosti i stagnacije plaća ne očekuje se nastavak pozitivnih pomaka.

Kolika je bila potrošnja u prosincu?Državni zavod za statistiku objavit će danas prvu procjenu prometa u trgovini na malo u prosincu prošle godine, a većina makroekonomista očekuje pad potrošnje.

Pet makroekonomista koji su sudjelovali u Hininoj anketi u prosjeku očekuje pad potrošnje u prosincu u odnosu na isti mjesec prethodne godine za 0,3 posto. Pritom jedan očekuje blagi rast od 0,1 posto, a ostali pad između 0,2 i 0,5 posto.

Potrošnja je već dulje slaba. Tijekom ljetnih mjeseci promet u trgovini na malo podržavala je potrošnja turista, no nakon četiri mjeseca neprestanog rasta, u rujnu i listopadu promet u maloprodaji ponovno je pao. U studenome je pak neočekivano ojačao za 1 posto, no zbog rasta nezaposlenosti i stagnacije plaća ne očekuje se nastavak pozitivnih pomaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik