Koliko ste vi trošili u marketima?

Bez autora
Jan 11 2015

U beogradskim trgovinama tvrde da je i pored pada kupovne moći, promet u decembru bio isti ili veći u odnosu na isti mesec 2013. Taj rezultat zabeležen je uglavnom zahvaljujući akcijama u kojima su cene najprodavanijih artikala značajno snižene. Predstavnik za medije trgovinskog lanca DIS Miloš Garić izjavio je da je uprkos manjem padu životnog standarda građana, promet u njihovim marketima u decembru 2014. bio isti kao u decembru 2013. godine, zbog akcijskih ponuda u kategoriji najprodavanijih proizvoda. To se, dodao je, odnosilo na svinjsko meso, voće, kao i različite namirnice za pripremanje kolača i jela za novogodišnju trpezu za koje je važila posebna ponuda.

Koliko ste vi trošili u marketima?U beogradskim trgovinama tvrde da je i pored pada kupovne moći, promet u decembru bio isti ili veći u odnosu na isti mesec 2013.

Taj rezultat zabeležen je uglavnom zahvaljujući akcijama u kojima su cene najprodavanijih artikala značajno snižene.

Predstavnik za medije trgovinskog lanca DIS Miloš Garić izjavio je za Tanjug da je uprkos manjem padu životnog standarda građana, promet u njihovim marketima u decembru 2014. bio isti kao u decembru 2013. godine, zbog akcijskih ponuda u kategoriji najprodavanijih proizvoda.


Menadžer objekta Super Vera na Novom Beogradu Siniša Živić kazao je za Tanjug da su u decembru i tokom praznika najprodavaniji bili meso, vina i alkohol, a promet je bio veći za 12,5 odsto nego u decembru prošle godine.

"Imali smo u vidu da je potrošačka korpa bila mnogo veća, ali i da je isto tako kupovna moć bila mnogo manja nego u 2013, pa se kompanija Veropulos izborila da 2014. bude bolja nego 2013", istakao je Živić.

I ta kompanija je potrošačima ponudila popuste pa su tako na primer, igračke i novogodišnji proizvodi bili jeftiniji za 25 odsto, a vina za 20 odsto.

Potrošači uglavnom nisu bili raspoloženi da svoju kupovinu prekidaju davanjem izjava, ali su usput rekli da su najviše kupovali hranu - mlečne proizvode, meso, zimnicu. Neki smatraju da akcije nisu "merodavne", dok drugi ističu da ih maksimalno koriste i vode računa šta je u ponudi.

Dragana Bikić, vaspitač, kaže da je za praznike najviše kupovala sastojke za kolače - šećer, brašno, čokoladu, vanilin šećer, kao i za rusku salatu.

"Uvek pogledam šta je na sniženju, pratim akcije...", navela je Bikić, koja smatra da su popusti u decembru bili dobri.

Nada Marinković, penzioner, pazarila je uglavnom ribu, pasulj, pirinač, kao i namirnice za pravljenje torte. Marinković, koja kupuje u Univereksportu, smatra da su cene u tom marketu baš snižene, te dodaje, češće kupuje tu nego na Kalenićevoj pijaci u čijoj blizini živi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik