Konstituisan Nacionalni savet za zaštitu potrošača

Bez autora
Oct 29 2012

Nacionalni savet za zaštitu potrošača, kojem predsedava potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, održao je danas konstitutivnu sednicu na kojoj su potvrđeni mandati svih 17 članova ovog tela. Nacionalni savet za zaštitu potrošača sastavljen je na tripartitnom principu, jer u njegovom radu učestvuju predstavnici Vlade Srbije, organizacija za zaštitu potrošača, kao i predstavnici stručne i akademske javnosti. U okviru ovog saveta biće kreirana jedinstvena politika zaštite potrošača, koja će se zasnivati na iskustvu i znanju predstavnika vladinog i nevladinog sektora, privrede, kao i stručne javnosti. Jedan od prvih zadataka ovog tela jeste izrada strategije zaštite potrošača za period od narednih pet godina, kojom će biti jasno definisani ciljevi politike zaštite potrošača, utvrđeni principi, aktivnosti, prioriteti i vremenski rok za njihovo sprovođenje, kao i mehanizmi za praćenje sprovođenja.

Konstituisan Nacionalni savet za zaštitu potrošačaNacionalni savet za zaštitu potrošača, kojem predsedava potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, održao je danas konstitutivnu sednicu na kojoj su potvrđeni mandati svih 17 članova ovog tela.

Nacionalni savet za zaštitu potrošača sastavljen je na tripartitnom principu, jer u njegovom radu učestvuju predstavnici Vlade Srbije, organizacija za zaštitu potrošača, kao i predstavnici stručne i akademske javnosti.

U okviru ovog saveta biće kreirana jedinstvena politika zaštite potrošača, koja će se zasnivati na iskustvu i znanju predstavnika vladinog i nevladinog sektora, privrede, kao i stručne javnosti.

Jedan od prvih zadataka ovog tela jeste izrada strategije zaštite potrošača za period od narednih pet godina, kojom će biti jasno definisani ciljevi politike zaštite potrošača, utvrđeni principi, aktivnosti, prioriteti i vremenski rok za njihovo sprovođenje, kao i mehanizmi za praćenje sprovođenja.

Članovi Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača u obavezi su da do 30. novembra ove godine dostave svoje predloge na predloženi tekst strategije.

Odlukom o formiranju Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača ovo telo je u obavezi da na svakih 90 dana Vladi Srbije podnosi izveštaje o svom radu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik