Kupuju hrvatsko, ali kod susjeda - cijene upola manje

Bez autora
Aug 20 2012

Sve veći broj Slavonaca po namirnice odlazi preko granice - u Srbiju. Tvrde kako je hladnjak moguće napuniti za upola manju cijenu, i to hrvatskim proizvodima. Od Osijeka do pograničnog mjesta Bogojeva vožnja traje oko pola sata, a na parkiralištu ispred dviju trgovina većinom se nalaze automobili hrvatskih reistarskih oznaka. Kupuje se sve, a cijene su i do pedeset posto manje nego kod nas. Domaći srpski proizvodi su jeftiniji, ali i proizvodi iz Hrvatske su jeftiniji. Hrvatska potiče izvoz, a PDV i carina u Srbiji su manji što znači i da su hrvatski proizvodi jeftiniji. Za one koji žive blizu granice računica je sasvim jasna. S najavljenim poskupljenjem cijena hrane najesen, vrlo je vjerojatno kako će ovaj trend kupovanja preko granice biti sve popularniji. Građani na taj način prolaze jeftinije, no to nažalost ne ide na ruku hrvatskim trgovcima...

Sve veći broj Slavonaca po namirnice odlazi preko granice - u Srbiju. Tvrde kako je hladnjak moguće napuniti za upola manju cijenu, i to hrvatskim proizvodima, piše Dnevnik.hr.

Od Osijeka do pograničnog mjesta Bogojeva vožnja traje oko pola sata, a na parkiralištu ispred dviju trgovina većinom se nalaze automobili hrvatskih reistarskih oznaka. Kupuje se sve, a cijene su i do pedeset posto manje nego kod nas. 

"Paprika je kod nas 10 kuna, ovdje je paprika 4 kune", rekao je za Dnevnik.hr Slavko iz Osijeka. "Kupimo sve za kuću, što god možemo prenijeti. Puno je jeftinije, isplati se", kaže Dragana iz Vukovara. "Domaći srpski proizvodi su jeftiniji, ali i proizvodi iz Hrvatske su jeftiniji", dodaje Nikola iz Osijeka. 

Hrvatska potiče izvoz, a PDV i carina u Srbiji su manji što znači i da su hrvatski proizvodi jeftiniji. Za one koji žive blizu granice računica je sasvim jasna. S najavljenim poskupljenjem cijena hrane najesen, vrlo je vjerojatno kako će ovaj trend kupovanja preko granice biti sve popularniji. Građani na taj način prolaze jeftinije, no to nažalost ne ide na ruku hrvatskim trgovcima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik