Luka Rijeka: Ukupni pretovar u devet mjeseci porastao 4%

Bez autora
Oct 16 2014

Riječka luka u prvih devet mjeseci ove godine pretovarila je ukupno 6,44 milijuna tona suhog i tekućeg tereta, što je za 4 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U trećem kvartalu nastavljeni su trendovi rasta prometa u najvećoj hrvatskoj luci, a najveći pomak bilježi se za rasuti teret, koji je dostigao okruglih milijun tona, što je povećanje od 37 posto. Osim navedenog najznačajniji je nastavak pozitivnih trendova na kontejnerskom terminalu Brajdica, gdje promet iznosi 113.276 TEU-a, što je rast od 8 posto. Neslužbeno se može procijeniti kako će kontejneri u Rijeci do kraja godine biti na razini prometa od oko 150.000 TEU-a ukoliko se nastavi rast po dosadašnjoj stopi od 8 posto.

Luka Rijeka: Ukupni pretovar u devet mjeseci porastao 4%Riječka luka u prvih devet mjeseci ove godine pretovarila je ukupno 6,44 milijuna tona suhog i tekućeg tereta, što je za 4 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U trećem kvartalu nastavljeni su trendovi rasta prometa u najvećoj hrvatskoj luci, a najveći pomak bilježi se za rasuti teret, koji je dostigao okruglih milijun tona, što je povećanje od 37 posto. Osim navedenog najznačajniji je nastavak pozitivnih trendova na kontejnerskom terminalu Brajdica, gdje promet iznosi 113.276 TEU-a, što je rast od 8 posto. Neslužbeno se može procijeniti kako će kontejneri u Rijeci do kraja godine biti na razini prometa od oko 150.000 TEU-a ukoliko se nastavi rast po dosadašnjoj stopi od 8 posto.

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Vlado Mezak naglašava kako je iznimno važan oporavak rasutog tereta na terminalu u Bakru, kao i kontinuirani trend rasta prometa kontejnera na Brajdici.

– Mislim da je i rezultat na Brajdici respektabilan ukoliko se uzme u obzir stanje na tržištu, priprema novih linija i alijansi brodara. Vrlo je važno da promet stalno raste, ističe Mezak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik