Manje para - duži poček

Bez autora
Apr 27 2011

U borbi za svakog kupca, većina prehrambenih trgovinskih lanaca produžava rok otplate računa do čak četiri meseca. A mnogi od njih su, zbog sve veće besparice, snizili i limite računa kojim se omogućava poček. Sa ranije prosečnih 30 dana odloženog plaćanja namirnica u supermarketima, „doguralo“ se do čak četiri meseca. To stručnjake i ne čudi, jer je promet već desetkovan. I trgovci priznaju da bi prodaja bila u „debelom minusu“ da nije počeka i da su, zapravo, prinuđeni da sami kreditiraju kupce. U „Delta Maksiju“ je, do 6. maja, omogućeno odloženo plaćanje čekovima građana do 120 dana za račune iznad 2.000 dinara. Ova ponuda važi i za prodavnice „Tempa“, kao i za „Maksi“. U „Idei“ takođe postoji mogućnost odloženog plaćanja od 120 dana, i to za iznos preko 2.000 dinara.

Manje para - duži počekU borbi za svakog kupca, većina prehrambenih trgovinskih lanaca produžava rok otplate računa do čak četiri meseca. A mnogi od njih su, zbog sve veće besparice, snizili i limite računa kojim se omogućava poček.

Sa ranije prosečnih 30 dana odloženog plaćanja namirnica u supermarketima, „doguralo“ se do čak četiri meseca. To stručnjake i ne čudi, jer je promet već desetkovan. I trgovci priznaju da bi prodaja bila u „debelom minusu“ da nije počeka i da su, zapravo, prinuđeni da sami kreditiraju kupce.

- Kod nas je, do 6. maja, omogućeno odloženo plaćanje čekovima građana do 120 dana za račune iznad 2.000 dinara - kažu u „Delta Maksiju“.

- Ova ponuda važi i za prodavnice „Tempa“, kao i za „Maksi“.

U „Idei“ takođe postoji mogućnost odloženog plaćanja od 120 dana, i to za iznos preko 2.000 dinara.

Potrošači u slovenačkom lancu „Merkator“ i u „Rodi“ imaju priliku da kupljenu robu plate tek kroz 60 dana za iznose iznad 2.000 dinara, ili nakon tri meseca za kupovine preko 5.000 dinara.

- U marketima „Super vera“, kupovinom robe za preko hiljadu dinara potrošači stiču mogućnost plaćanja čekovima građana bez kamate i do 120 dana - kažu u ovoj trgovačkoj kući.

U „Intereksu“ kupcima nude odloženo plaćanje do 90 dana, a u „SOS marketima“, prema rečima Milene Radulović, marketing menadžera, rok otplate iznosi 60 dana, bez obzira na visinu računa. Slično je i kod drugih trgovaca, koji u periodima pada prodaje odobravaju poček na duži rok.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik