Mercator: Gubitak u pola godine 16,5 mil. eura

Bez autora
Aug 23 2012

Mercator je u prvih pola godine ostvario gubitak od 16.5 milijuna eura. Prihodi su iznosili 1,4 milijarde eura, a prodaja u Sloveniji dosegnula je 93,3 posto one iz istog lanjskog razdoblja. Gubitak je posljedica negativnih tečajnih razlika, slabog poslovanja na stranim tržištima i restrukturiranja M Tehnike i Modiane. Osjeća se pad potrošnje na svim tržištima, sniženje rejtinga, deprecijaciju dinara. Zbog povećanja PDV-a u Hrvatskoj, potrošnja je pala 5 posto. Trenutno se provodi približno 50 mjera koje bi Mercatoru do kraja godine trebale priskrbiti osam milijuna eura. Radi se o sniženju troškova pri najmu usluga i vanjskih savjetnika, smanjenju režijskih troškova i zaloga. Do rujna se spremaju i promjene u komercijali, trženju i logistici čime bi Mercator dugoročno zaradio 50-60 milijuna eura.

Mercator: Gubitak u pola godine 16,5 mil. euraMercator je u prvih pola godine ostvario gubitak od 16.5 milijuna eura.

Prihodi su iznosili 1,4 milijarde eura, a prodaja u Sloveniji dosegnula je 93,3 posto one iz istog lanjskog razdoblja.

Gubitak je posljedica negativnih tečajnih razlika, slabog poslovanja na stranim tržištima i restrukturiranja M Tehnike i Modiane.

- Osjećamo pad potrošnje na svim tržištima, sniženje rejtinga, deprecijaciju dinara. Zbog povećanja PDV-a u Hrvatskoj, potrošnja je pala 5 posto, rekao je prvi čovjek Mercatora Toni Balažič.

Trenutno se provodi približno 50 mjera koje bi Mercatoru do kraja godine trebale priskrbiti osam milijuna eura. Radi se o sniženju troškova pri najmu usluga i vanjskih savjetnika, smanjenju režijskih troškova i zaloga.

Do rujna se spremaju i promjene u komercijali, trženju i logistici čime bi Mercator dugoročno zaradio 50-60 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik