Mercator: Moratorij na plaćanje svih dugova

Bez autora
Feb 27 2013

Mercator Grupa sklopila je moratorij odnosno ugovor o odgodi plaćanja svih dugova s 38 banaka. Taj će ugovor biti temelj za pregovore o dugoročnom financiranju Mercatora. Konačni dogovor o reprogramu kredita očekuje se do 30. lipnja 2013. godine, do kada vrijedi moratorij na otplatu glavnice za sve kredite. Podsjetimo, krajem 2012. godine cjelokupne financijske obveze Mercatora iznosile su 1,09 milijardi eura, što je 90 milijuna eura, odnosno 7,6 posto manje nego godinu prije. Neto financijski dug iznosio je milijardu eura, pri čemu je problematična bila struktura duga jer su se kratkoročne financijske obveze znatno povećale, a dugoročne obveze smanjile.

Mercator: Moratorij na plaćanje svih dugovaMercator Grupa sklopila je moratorij odnosno ugovor o odgodi plaćanja svih dugova s 38 banaka.

Taj će ugovor biti temelj za pregovore o dugoročnom financiranju Mercatora.

Konačni dogovor o reprogramu kredita očekuje se do 30. lipnja 2013. godine, do kada vrijedi moratorij na otplatu glavnice za sve kredite.

Podsjetimo, krajem 2012. godine cjelokupne financijske obveze Mercatora iznosile su 1,09 milijardi eura, što je 90 milijuna eura, odnosno 7,6 posto manje nego godinu prije. Neto financijski dug iznosio je milijardu eura, pri čemu je problematična bila struktura duga jer su se kratkoročne financijske obveze znatno povećale, a dugoročne obveze smanjile.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik