Mercator privremeno odustao od monetizacije nekretnina

Bez autora
Dec 04 2012

Slovenski trgovački lanac Mercator zaustavio je program monetizacije nekretnina čiji je cilj bio smanjivanje stupnja zaduženosti. Mercator je u priopćenju za javnost na stranicama Ljubljanske burze objavio da je od programa monetizacije nekretnina privremeno odustao dok se ne se popravi makroekonomska situacija i ne stabilizira vlasnička struktura najveće slovenske trgovačke kompanije. Ljubljansko "Delo" navodi da je program monetizacije vjerojatno otkazan jer su pristigle ponude za kupnju Mercatorovih nekretnina bile nezadovoljavajuće i jer se tom potezu protivio dio dioničara udruženih u konzorcij koji za Mercatorov većinski vlasnički paket ponovo traži strateškog kupca. Mercatorova uprava planom monetizacije namjeravala je međunarodnim investitorima prodati nekretnine trgovačkog lanca u Sloveniji i Hrvatskoj u vrijednosti od 500 milijuna eura, a onda ih opet uzeti u najam, dok bi dobivenim sredstvima smanjila razinu zaduženosti.

Mercator privremeno odustao od monetizacije nekretninaSlovenski trgovački lanac Mercator zaustavio je program monetizacije nekretnina čiji je cilj bio smanjivanje stupnja zaduženosti.

Mercator je u priopćenju za javnost na stranicama Ljubljanske burze objavio da je od programa monetizacije nekretnina privremeno odustao dok se ne se popravi makroekonomska situacija i ne stabilizira vlasnička struktura najveće slovenske trgovačke kompanije.

Ljubljansko "Delo" navodi da je program monetizacije vjerojatno otkazan jer su pristigle ponude za kupnju Mercatorovih nekretnina bile nezadovoljavajuće i jer se tom potezu protivio dio dioničara udruženih u konzorcij koji za Mercatorov većinski vlasnički paket ponovo traži strateškog kupca.

Mercatorova uprava planom monetizacije namjeravala je međunarodnim investitorima prodati nekretnine trgovačkog lanca u Sloveniji i Hrvatskoj u vrijednosti od 500 milijuna eura, a onda ih opet uzeti u najam, dok bi dobivenim sredstvima smanjila razinu zaduženosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik