Merkur pred stečajem

Bez autora
Sep 07 2010

Kompanija Merkur je pred kritičnom točkom i moguće je da će ići u stečaj. Nakon niza stečajeva u posljednje vrijeme u Sloveniji, stečaj je moguć i u jednom od najvećih slovenskih trgovinskih poduzeća, koje posluje i u Srbiji, Merkuru. Za sada osiguravaju plaće i doprinose zaposlenima, zaduženost dobavljačima drže na istom nivou kao prije par mjeseci, ali ne mogu da ih snižavaju zbog problema koje imaju. Kad bi banke unovčile sve mjenice, a mnogo ih uopće nije ni zavedenih, i zahtijevale plaćanje zapalih glavnica, poduzeća više ne bi bilo. Merkur se bliži kritičnoj točki i moguće je da će morati u stečaj. Do kraja 2012. godine će Merkur otpustiti 670 od 1.080 prekobrojnih radnika u Sloveniji. Nema razloga da Merkuru pomaže država, dovoljno bi bilo da banke vjeruju u sanacijski program ovog poduzeća koji će im biti predstavljen krajem rujna. Međutim, ukoliko ga banke ne podrže i prekinu ugovor o uređivanju međusobnih vjerovničkih odnosa, Merkuru bi se dogodio stečaj.

Merkur pred stečajemKompanija Merkur je pred kritičnom točkom i moguće je da će ići u stečaj, kaže predsjednik Uprave ovog slovenačkog poduzeća Bojan Knuplež.

Nakon niza stečajeva u posljednje vrijeme u Sloveniji, stečaj je moguć i u jednom od najvećih slovenskih trgovinskih poduzeća, koje posluje i u Srbiji, Merkuru. Predsjednik Uprave te kompanije kaže da za sada osiguravaju plaće i doprinose zaposlenima, zaduženost dobavljačima drže na istom nivou kao prije par mjeseci, ali da ne mogu da ih snižavaju zbog problema koje imaju.

"Kad bi banke unovčile sve mjenice, a mnogo ih uopće nije ni zavedenih, i zahtijevale plaćanje zapalih glavnica, poduzeća više ne bi bilo", rekao je Knuplež i dodao da se Merkur bliži kritičnoj točki i da je moguće da će morati u stečaj.

Do kraja 2012. godine će Merkur otpustiti 670 od 1.080 prekobrojnih radnika u Sloveniji.

Knuplež smatra da nema razloga da Merkuru pomaže država, dovoljno bi bilo da banke vjeruju u sanacijski program ovog poduzeća koji će im biti predstavljen krajem rujna.

Međutim, ukoliko ga banke ne podrže i prekinu ugovor o uređivanju međusobnih vjerovničkih odnosa, Merkuru bi se dogodio stečaj, kaže Knuplež.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik