Najveći izvoz gvožđa i čelika

Bez autora
Sep 06 2010

Prvo mesto na izvoznoj listi Srbije u julu zauzimaju toplo valjani proizvodi - gvoždje i nelegirani čelik u koturima. Sa 35 miliona dolara, dok je ugalj, sa 50 miliona dolara, prvi uvozni proizvod. Na drugom mestu izvozne liste je ostala nafta i ulja od bituminoznih minerala sa 23 miliona dolara, treći po izvozu je kukuruz sa 18 miliona dolara, a izvoz valjanih proizvoda prevučenih kalajem bio je 16 miliona dolara. Na izvoz rafinisanog šećera otpada 15 miliona dolara, koliko iznosi i izvoz električne energije, a poslednja četiri mesta sa po 14 miliona dolara u izvozu zauzimaju nove spoljne gume za putničke automobile, ploče i limovi od rafinisanog bakra, maline i rafinisani bakar. Druga na uvoznoj listi je sirova nafta sa 41 milion dolara, sledi uvoz prirodnog gasa sa 33 miliona dolara, dok smo rude gvoždja uvezli za 32 miliona dolara...

Najveći izvoz gvožđa i čelikaPrvo mesto na izvoznoj listi Srbije u julu zauzimaju toplo valjani proizvodi - gvoždje i nelegirani čelik u koturima.

Sa 35 miliona dolara, dok je ugalj, sa 50 miliona dolara, prvi uvozni proizvod, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Na drugom mestu izvozne liste je ostala nafta i ulja od bituminoznih minerala sa 23 miliona dolara, treći po izvozu je kukuruz sa 18 miliona dolara, a izvoz valjanih proizvoda prevučenih kalajem bio je 16 miliona dolara

Na izvoz rafinisanog šećera otpada 15 miliona dolara, koliko iznosi i izvoz električne energije, a poslednja četiri mesta sa po 14 miliona dolara u izvozu zauzimaju nove spoljne gume za putničke automobile, ploče i limovi od rafinisanog bakra, maline i rafinisani bakar.

Druga na uvoznoj listi je sirova nafta sa 41 milion dolara, sledi uvoz prirodnog gasa sa 33 miliona dolara, dok smo rude gvoždja uvezli za 32 miliona dolara.

Uvoz ostale nafte i ulja od bituminoznih minerala bio je 30 miliona dolara, za uvoz motornih vozila za prevoz osoba - autobuse i minibuse, potrošeno je 26 miliona dolara, a rafinisani bakar je uvezan za 22 miliona dolara.

Uvoz poluproizvoda od gvoždja i nelegiranog čelika iznosio je 21 milion dolara, na uvoz lekova za maloprodaju potrošeno je 15 miliona dolara, a poslednji na ovoj listi je nelegirani aluminijum, koji je uvezen u vrednosti od 11 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik