NO Mercatora potvrdio planove: Iduće godine očekuje se 2,9 milijardi eura prihoda od prodaje

Bez autora
Dec 11 2012

Nadzorni odbor Mercatora potvrdio je na današnjoj sjednici planove za iduću godinu. Nadzornici su sredinom listopada potvrdili novu strategiju grupe i srednjoročni plan za razdoblje 2013-2016. u skladu s kojim planiraju iduće godine prekorenuti negativne trendove koji su prisutni već neko vrijeme. Grupa Mercator iduće bi godine trebala ostvariti 2,9 milijardi eura prihoda od prodaje i tri milijuna eura čiste dobiti. U prvih devet mjeseci ove godine Mercator je ostvario gubitak od 22 milijuna eura, dok su prihodi od prodaje na godišnjoj razini bili veći 0,7 posto, na 2,1 milijardu eura. Uprava Mercatora pod vodstvom Tonija Balažiča izvodi opsežnu racionalizaciju svih vrsta troškova, a prvi učinci u visini od pet milijuna eura vidljivi su bili već u trećem tromjesečju. Troškovna racionalizacija ostaje jedan od prioriteta za poboljšanje poslovnih rezultata društva.

NO Mercatora potvrdio planove: Iduće godine očekuje se 2,9 milijardi eura prihoda od prodajeNadzorni odbor Mercatora potvrdio je na današnjoj sjednici planove za iduću godinu.

Nadzornici su sredinom listopada potvrdili novu strategiju grupe i srednjoročni plan za razdoblje 2013-2016. u skladu s kojim planiraju iduće godine prekorenuti negativne trendove koji su prisutni već neko vrijeme. Grupa Mercator iduće bi godine trebala ostvariti 2,9 milijardi eura prihoda od prodaje i tri milijuna eura čiste dobiti.

U prvih devet mjeseci ove godine Mercator je ostvario gubitak od 22 milijuna eura, dok su prihodi od prodaje na godišnjoj razini bili veći 0,7 posto, na 2,1 milijardu eura.

Uprava Mercatora pod vodstvom Tonija Balažiča izvodi opsežnu racionalizaciju svih vrsta troškova, a prvi učinci u visini od pet milijuna eura vidljivi su bili već u trećem tromjesečju. Troškovna racionalizacija ostaje jedan od prioriteta za poboljšanje poslovnih rezultata društva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik