Nova ulaganja u trgovinu

Bez autora
Apr 25 2013

Nemačka kompanija Daun end Si u Beogradu je otvorila novi tržni centar "Stadion", dok je u Staroj Pazovi, belgijski Delez počeo izgradnju distributivnog centra. Dobra vest je i to što većinu radova izvode firme iz Srbije. Posao će dobiti više od hiljadu i po ljudi, a ulaganja su oko 100 miliona evra. Stari Beograd dobio je novi tržni centar od 75.000 kvadrata. Tri sprata maloprodajnog prostora, garaža u dva nivoa, a na krovu fudbalski stadion sa 5.000 mesta izgrađen po standardima UEFE. To je četvrti objekat u Evropi gde se fudbal igra dvadeset metara iznad zemlje. U Tržni centar "Stadion" nemački investitor uložio je 50 miliona evra, a posao će dobiti 800 ljudi. Nemačka vidi veliki potencijal tržišta u Srbiji.

Nova ulaganja u trgovinuU beogradskom naselju Voždovac otvoren šoping centar "Stadion" u kome će biti zaposleno 800 ljudi. U istom danu u Staroj Pazovi, belgijski "Delez" započeo izgradnju distributivnog centra. Većinu radova izvode firme iz Srbije.

Nemačka kompanija Daun end Si u Beogradu je otvorila novi tržni centar "Stadion", dok je u Staroj Pazovi, belgijski Delez počeo izgradnju distributivnog centra. Dobra vest je i to što većinu radova izvode firme iz Srbije. Posao će dobiti više od hiljadu i po ljudi, a ulaganja su oko 100 miliona evra.

Stari Beograd dobio je novi tržni centar od 75.000 kvadrata. Tri sprata maloprodajnog prostora, garaža u dva nivoa, a na krovu fudbalski stadion sa 5.000 mesta izgrađen po standardima UEFE. To je četvrti objekat u Evropi gde se fudbal igra dvadeset metara iznad zemlje.

U Tržni centar "Stadion" nemački investitor uložio je 50 miliona evra, a posao će dobiti 800 ljudi.

Investitor iz Nemačke Klas Daun kaže da Nemačka vidi veliki potencijal tržišta u Srbiji.

"Zato investiramo, jer procenjujemo da će srpsko tržište rasti i zato smo se odlučili za ovako veliki projekat. Verujemo da se Srbija približava evropskoj zajednici i da će biti deo nje. Samim tim potencijal koji ovde vidimo će se isplatiti", kaže Daun.

U Staroj Pazovi postavljen je kamen temeljac za izgradnju novog distributivnog centra belgijskog "Deleza". Investicija od 50 miliona evra obezbediće posao za 750 ljudi.

Generalni direktor "Delez grupe" Pjer Olivijer Bekers kaže da nikada nisu krili interes,  verovanje i ambiciju da rade u Srbiji.

"Kada smo tražili važno i obećavajuće tržište Srbija je privukla našu pažnju", kaže Bekers.

Distributivni centar moći će svakoga dana da isporuči robu dovoljnu za snabdevanje 450 prodavnica.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić kaže da je to dokaz da je Srbija zaista prepoznata kao dobra investiciona destinacija, ne samo za sektor trgovine, već i za mnoge druge kompanije van ove oblasti.

"Imamo rastući trend u ovom pogledu i ja verujem da će ovo biti dobar signal za sve strane investitore", kaže Ljajić.

Prvih 70 hiljada kvadrata biće spremno za korišćenje krajem 2014, a moguće je i proširenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik