Novi carinski kompleks u Užicu

Bez autora
Apr 23 2012

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Mirko Cvetković otvorio je danas novoizgrađeni carinski kompleks u Užicu, a sredstva za realizaciju ove investicije vredne 315 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo finansija. Zahvaljujući ovom carinskom kompleksu izvozno orijentisana privreda tog kraja će dobiti jednostavniji i brži carinski postupak, a time i uštede u vremenu i novcu. Nova carinarnica sa carinskom ispostavom i terminalom za teretna vozila biće velika prednost za privrednike iz Užica i okolnih opština, kao i iskorak ka punoj inspekcijskoj kontroli na graničnim prelazima i unutrašnjim robnim ispostavama. Vlada je u protekle četiri godine nastojala da osigura ravnomeran razvoj u čitavoj zemlji. U ekonomskom smislu to je bio težak period kako za čitav svet, tako i za našu zemlju, ali je Vlada Srbije odgovorila adekvatnim merama i teret krize rasporedila ravnomerno i solidarno. Odgovorna ekonomska politika omogućila je da Srbija prebrodi krizu, sačuva kapacitete i da se ne preoptereti dugom. Uprkos ekonomskoj krizi izgrađeno je 160 kilometara autoputa, nekoliko impozantnih mostova, 25 novih škola i oživljena je građevinska industrija.

Novi carinski kompleks u UžicuPredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Mirko Cvetković otvorio je danas novoizgrađeni carinski kompleks u Užicu, a sredstva za realizaciju ove investicije vredne 315 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo finansija.

On je tom prilikom rekao da će zahvaljujući ovom carinskom kompleksu izvozno orijentisana privreda tog kraja dobiti jednostavniji i brži carinski postupak, a time i uštede u vremenu i novcu. Nova carinarnica sa carinskom ispostavom i terminalom za teretna vozila biće velika prednost za privrednike iz Užica i okolnih opština, kao i iskorak ka punoj inspekcijskoj kontroli na graničnim prelazima i unutrašnjim robnim ispostavama, istakao je Cvetković.

Cvetković je podsetio na to da je Vlada u protekle četiri godine nastojala da osigura ravnomeran razvoj u čitavoj zemlji.  U ekonomskom smislu to je bio težak period kako za čitav svet, tako i za našu zemlju, ali je Vlada Srbije odgovorila adekvatnim merama i teret krize rasporedila ravnomerno i solidarno, ukazao je predsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, odgovorna ekonomska politika omogućila je da Srbija prebrodi krizu, sačuva kapacitete i da se ne preoptereti dugom.  Uprkos ekonomskoj krizi izgrađeno je 160 kilometara autoputa, nekoliko impozantnih mostova, 25 novih škola i oživljena je građevinska industrija, podsetio je Cvetković.

Cilj je da Srbija bude uređena prema evropskim standardima, istakao je on i ocenio da je san svih generacija da naša zemlja postane moderna evropska raskrsnica koja spaja Istok i Zapad ostvariv samo ako u miru gradimo snažnu Srbiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik