Od januara veće akcize na cigarete

Bez autora
Oct 04 2010

Od januara naredne godine cigarete u Crnoj Gori biće skuplje, jer Ministarstvo finansija priprema plan dinamike povećanja akciza u narednih nekoliko godina. Vodi se računa o fiskalnom aspektu, potrošačima i industriji kao i regionalnom pristupu kod usklađivanja sa akcizama u EU. Izmjene zakona o akcizama planirano je da se usvoje do kraja godine s tim da bi se primjenjivale od 1. januara naredne godine. Od poslovne politike proizvođača cigareta će zavisiti da li će doći do povećanje maloprodajne cijene. Oni će presuditi koje cigarete će poskupiti i koliko.

Od januara veće akcize na cigareteOd januara naredne godine cigarete u Crnoj Gori biće skuplje, jer Ministarstvo finansija priprema plan dinamike povećanja akciza u narednih nekoliko godina.

Pomoćnik Ministarstva finansija Biljana Šćekić kaže da se vodi računa o fiskalnom aspektu, potrošačima i industriji kao i regionalnom pristupu kod usklađivanja sa akcizama u EU.

- Izmjene zakona o akcizama planirano je da se usvoje do kraja godine s tim da bi se primjenjivale od 1. januara naredne godine. Od poslovne politike proizvođača cigareta će zavisiti da li će doći do povećanje maloprodajne cijene. Oni će presuditi koje cigarete će poskupiti i koliko - objasnila je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik