Od nedjelje Crna Gora u STO

Bez autora
Apr 23 2012

Jutros je na palati Svjetske trgovinske organizacije u Ženevi osvanula velika poruka dobrodošlice Crnoj Gori pošto krajem nedjelje, odnosno 29. aprila, Crna Gora postaje 154. punopravna članica STO. To je tačno mjesec dana pošto je Crna Gora predala ratifikaciona dokumenta, usvojena u Skupštini Crne Gore. Protokol priključenja STO potpisali su 18. decembra prošle godine u Ženevi u ime Crne Gore predsjednik Vlade Igor Lukšić i generalni direktor STO Paskal Lami. Crna Gora je 2004. godine započela proces priključivanja i prošla kroz niz složenih bilateralnih i multilateralnih pregovora i prilagodjavanja. Članstvo u STO je od izuzetnog značaja za Crnu Goru, kako na političkom tako i na ekonomskom i socijalnom planu.

Od nedjelje Crna Gora u STOJutros je na palati Svjetske trgovinske organizacije u Ženevi osvanula velika poruka dobrodošlice Crnoj Gori pošto krajem nedjelje, odnosno 29. aprila, Crna Gora postaje 154. punopravna članica STO.

To je tačno mjesec dana pošto je Crna Gora predala ratifikaciona dokumenta, usvojena u Skupštini Crne Gore.

Protokol priključenja STO potpisali su 18. decembra prošle godine u Ženevi u ime Crne Gore predsjednik Vlade Igor Lukšić i generalni direktor STO Paskal Lami.

Crna Gora je 2004. godine započela proces priključivanja i prošla kroz niz složenih bilateralnih i multilateralnih pregovora i prilagodjavanja. Članstvo u STO je od izuzetnog značaja za Crnu Goru, kako na političkom tako i na ekonomskom i socijalnom planu.

Naša zemlja je usvojila normativni okvir i otvorila tržiste roba i usluga čime je u potpunosti postala kompatibilna sa pravilima STO, čime su uspostavljeni najpovoljniji uslovi za saradnju sa stranim partnerima i stvorena snažna osnova za jačanje medjunarodne trgovine robama i uslugama u Crnoj Gori i jačanje njene ekonomije u cjelini, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik