Otvaranje velikog distributivnog centra “Delez grupe” u Srbiji

Bez autora
Aug 22 2012

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa delegacijom “Delez grupe”, koju je predvodio izvršni predsednik kompanije za jugoistočnu Evropu Kostas Maheras, o daljim planovima ovog trgovinskog lanca u našoj zemlji. Ljajić je tokom razgovora izrazio spremnost resornog ministarstva da u što skorije vreme inicira promenu pojedinih zakonskih akata i ukidanje birokratskih procedura, koji otežavaju poslovanje domaćih i stranih kompanija. Takav pristup je neophodan, naročito zbog toga što kompanije kao što je “Delez grupa”, koja zapošljava više od 10.000 radnika u Srbiji, planiraju dodatna ulaganja i otvaranje novih radnih mesta. Neki od glavnih ciljeva “Delez grupe” u Srbiji su pronalaženje načina da se kroz različite akcije potrošačima ponude niže cene kvalitetnih proizvoda, kao i osnaživanje kapaciteta domaćih proizvođača, koji bi u budućnosti trebalo da plasiraju više proizvoda iz Srbije u prodajnim objektima “Delez grupe” širom sveta.

Otvaranje velikog distributivnog centra “Delez grupe” u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa delegacijom “Delez grupe”, koju je predvodio izvršni predsednik kompanije za jugoistočnu Evropu Kostas Maheras, o daljim planovima ovog trgovinskog lanca u našoj zemlji.

Ljajić je tokom razgovora izrazio spremnost resornog ministarstva da u što skorije vreme inicira promenu pojedinih zakonskih akata i ukidanje birokratskih procedura, koji otežavaju poslovanje domaćih i stranih kompanija.

On je naveo da je takav pristup neophodan, naročito zbog toga što kompanije kao što je “Delez grupa”, koja zapošljava više od 10.000 radnika u Srbiji, planiraju dodatna ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

Maheras je istakao da su neki od glavnih ciljeva “Delez grupe” u Srbiji pronalaženje načina da se kroz različite akcije potrošačima ponude niže cene kvalitetnih proizvoda, kao i osnaživanje kapaciteta domaćih proizvođača, koji bi u budućnosti trebalo da plasiraju više proizvoda iz Srbije u prodajnim objektima “Delez grupe” širom sveta.

On je informisao Ljajića i o planovima za otvaranje velikog distributivnog centra “Delez grupe” u Srbiji, čija bi izgradnja trebalo da bude završena do sredine 2014. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik