Otvorena prodavnica halal proizvoda u Beogradu

Bez autora
Feb 27 2013

Klaster proizvođača halal hrane “Čuvari tradicije - Pešter, Golija, Kopaonik” otvorio je danas prvu specijalizovanu prodavnicu halal proizvoda u Beogradu. Prodavnicu, koja se nalazi preko puta Bajrakli džamije, otvorili su američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, direktor Halal agencije Mustafa Jusufspahić i predsednik skupštine klastera proizvođača Murat Zornić.Otvaranje prodavnice rezultat je javno-privatnog partnerstva između ovog klastera koga čine 12 proizvođača hrane u jugozapadnoj Srbiji, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Vlade Srbije i Halal agencije Srbije.

Otvorena prodavnica halal proizvoda u BeograduKlaster proizvođača halal hrane “Čuvari tradicije - Pešter, Golija, Kopaonik” otvorio je danas prvu specijalizovanu prodavnicu halal proizvoda u Beogradu.

Prodavnicu, koja se nalazi preko puta Bajrakli džamije, otvorili su američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, direktor Halal agencije Mustafa Jusufspahić i predsednik skupštine klastera proizvođača Murat Zornić.

Zornić je objasnio da je prodavnica namenjena onima koji se pridržavaju islamskih pravila ishrane, kao i svima onima koji žele da probaju zdrave, visokokvalitetne proizvode koji potiču iz planinskih predela jugozapadne Srbije.

Otvaranje prodavnice rezultat je javno-privatnog partnerstva između ovog klastera koga čine 12 proizvođača hrane u jugozapadnoj Srbiji, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Vlade Srbije i Halal agencije Srbije.

USAID je pružio pomoć u stvaranju klaster proizvođača hrane i u opremanju prodavnice u Beogradu.

Vladina Kancelarija za održivi razvoj nerazvijenih područja obezbedila je finansijsku podršku za bolju marketinšku promociju i pomoć ovom klasteru tokom postupka registracije prodavnice.

Halal agencija Srbije se pobrinula da članice klastera zadovolje proizvodne standarde koji su naophodni za dobijanje halal sertifikata.

Tokom protekle tri godine, USAID-ov Projekat za jačanje ekonomske sigurnosti obezbedio je kompanijama u sastavu klastera odgovarajuću obuku na polju upravljanja, marketinga i prodaje.

Na taj način, kompanije su bile u mogućnosti da oforme industrijski klaster i da učestvuju na međunarodnim i domaćim privrednim sajmovima, u cilju unapređenja prodaje i širenja na nova tržišta.

Kao rezultat višegodišnje asistencije, šest firmi članica klastera danas nude građanima Beograda i svim gostima jedinstvene proizvode, svrstavajući Beograd među ostale svetske metropole koje neguju raznovrsnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik