Ove nedelje sve apoteke dobijaju maske

Bez autora
Mar 24 2020

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će ove nedelje apoteke dobiti zaštitne maske, ukazavši na to da nema nikakvih nestašica osnovnih životnih namirnica.

Ljajić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije objasnio da zaštitne maske nisu najtraženija roba samo u Srbiji već i u svetu, navodeći da je cena maske u SAD sa početnih 60 centi skočila na 7 dolara.

Očekujemo ove nedelje iz Kine novu isporuku od 10 miliona maski, a dobra vest je i to što su domaći proizviđači krenuli sa njihovom proizvodnjom, istakao je Ljajić.

Kada je reč o južnom voću on je ukazao na to da će sigurno dolaziti do usporenog snabdevanja i možda i povećanja cene zbog tražnje, ali i cene transporta, dodavši da mu niko iz trgovinskih lanaca nije ukazao na eventualnu nestašicu kafe niti da bi moglo da bude problema sa tim u budućnosti.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se zakonom zabrani gomilanje osnovnih životnih namirnica, Ljajić je rekao da nije razmišljano o tome, jer mi imamo na raspolaganju odredbu koja nam daje pravo na ograničenje.

Imamo dvoljno robe i nema potrebe da se ograničava kupovina, naglasio je on.

Kada je u pitanju situacija u sektoru turizma koji je najviše pogođen, potpredsednik Vlade je podsetio na to da je predsednik Srbije najavio paket ekonomskih mera, od kojih će se deo odnositi upravo i na ovaj sektor.

Prema njegovim rečima postoje već mere koje pomažu privredi, kao što je moratorijum na otplatu kredita, a najverovatnije će biti na raspolaganju i sredstva Fonda za razvoj.

Za desetak dana očekujem drugi paket mera koji je neophodan privredi da bi preživela, rekao je Ljajić, podsetivši na to da i druge zemlje u hodu usvajaju takve mere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik