Počela izgradnja distributivnog centra “Delez” u Staroj Pazovi

Bez autora
Apr 28 2013

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik i generalni direktor “Delez grupe” Pjer Olivije Bekers i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prisustvovali su postavljanju kamena temeljca za izgradnju distributivnog centra multinacionalnog trgovinskog lanca “Delez” u Staroj Pazovi. Investicija u distributivni objekat vredna je 50 miliona evra, a centar će nakon završetka prve faze gradnje krajem 2014. godine imati 70.000 kvadratnih metara i zapošljavaće približno 750 ljudi. “Delez” je među većim investitorima u Srbiji, a ova kompanija do sada je uložila više od milijardu evra u našu zemlju. Izgradnja ovog distributivnog centra pokazuje da je Srbija atraktivna destinacija za investicije ne samo u sektoru trgovine već i drugim privrednim granama.

Počela izgradnja distributivnog centra “Delez” u Staroj PazoviPotpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik i generalni direktor “Delez grupe” Pjer Olivije Bekers i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prisustvovali su postavljanju kamena temeljca za izgradnju distributivnog centra multinacionalnog trgovinskog lanca “Delez” u Staroj Pazovi.

Investicija u distributivni objekat vredna je 50 miliona evra, a centar će nakon završetka prve faze gradnje krajem 2014. godine imati 70.000 kvadratnih metara i zapošljavaće približno 750 ljudi.

Ljajić je naveo da je “Delez” među većim investitorima u Srbiji, uz napomenu da je ova kompanija do sada uložila više od milijardu evra u našu zemlju.

On je istakao i da izgradnja ovog distributivnog centra pokazuje da je Srbija atraktivna destinacija za investicije ne samo u sektoru trgovine već i drugim privrednim granama.

Potpredsednik Vlade je naveo da je u sektoru trgovine zaposleno 350.000 radnika, odnosno svaki peti, dok je svako treće privredno društvo iz te branše.

Ljajić je izrazio očekivanje da će ova investicija podstaći i druge ulagače da dođu u Srbiju.

Bekers je saopštio da je izgradnja distributivnog centra dokaz da je Srbija kamen temeljac za prisustvo “Deleza” u jugoistočnoj Evropi, pri čemu je ukazao na veliki potencijal srpskog tržišta koje raste, razvija se i obećava.

Generalni direktor “Delez grupe” je naglasio da je u planu otvaranje 20 novih trgovina u Srbiji ove godine.

“Delez” u Srbiji posluje kroz trgovinske formate “Maksi supermarket”, “Mini Maksi” i “Tempo”, a ukupna mreža broji više od 360 prodajnih objekata.

Kompanija u Srbiji je članica međunarodnog trgovinskog lanca “Delez grupe”, čije je sedište u Belgiji i koji je prisutan u 11 zemalja na tri kontinenta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik