Poskupljuju i kafa i slatkiši

Bez autora
Sep 07 2010

Kompanije Donkafe, Pionir, Nestle, Nivea, „Knjaz Miloš”, krajem prošle nedelje trgovcima su dostavile nove cenovnike više i do 13 odsto. Te kompanije su kao razlog za povećanje cena navele kursne razlike i skuplje sirovine. Već polovinom ovog meseca kafa kompanije Donkafe prodavaće se po ceni većoj za pet do 13 odsto, dok krajem septembra sledi poskupljenje alkoholnih pića za pet do 10 odsto i slatkiša kompanije Pionir čije će cene biti uvećane za 5,6 odsto. Početak oktobra, kažu trgovci, donosi poskupljenje skoro svih Niveinih proizvoda od dva do pet odsto. Izuzetak su jedino gelovi za tuširanje čija cena ostaje po starom. Za početak oktobra najavljen je i rast cena slanih konditora kompanije „Mogyi” za devet odsto, ali i bezalkoholnih pića kompanije „Knjaz Miloš” za šest do 10 odsto.

Poskupljuju i kafa i slatkišiKompanije Donkafe, Pionir, Nestle, Nivea, „Knjaz Miloš”, krajem prošle nedelje trgovcima su dostavile nove cenovnike više i do 13 odsto.

Te kompanije su kao razlog za povećanje cena navele kursne razlike i skuplje sirovine.

Već polovinom ovog meseca kafa kompanije Donkafe prodavaće se po ceni većoj za pet do 13 odsto, dok krajem septembra sledi poskupljenje alkoholnih pića za pet do 10 odsto i slatkiša kompanije Pionir čije će cene biti uvećane za 5,6 odsto.

Početak oktobra, kažu trgovci, donosi poskupljenje skoro svih Niveinih proizvoda od dva do pet odsto. Izuzetak su jedino gelovi za tuširanje čija cena ostaje po starom.

Za početak oktobra najavljen je i rast cena slanih konditora kompanije „Mogyi” za devet odsto, ali i bezalkoholnih pića kompanije „Knjaz Miloš” za šest do 10 odsto.

"Kompanija Nestle poskupljenje svojih proizvoda od pet do 10 odsto najavila je za sredinu oktobra, a ovih dana očekujemo i nove cenovnike iz Štarka budući da od njih za sada imamo samo usmenu najavu da će i njihovi proizvodi poskupeti tokom sledećeg meseca", priča jedan od trgovaca.

Treba dodati da ovo nisu jedina poskupljenja koja se očekuju u septembru i oktobru. Ranije je najavljeno da će slatkiši konditorske kompanije Ravanica 9. septembra poskupeti za 9 do 13 odsto, a da će 25. septembra cene pojedinih proizvoda kompanije Banini biti uvećane za sedam odsto.

Pored slatkiša, poskupeće i svi proizvodi kompanije Loreal , šamponi „voš end go” u pakovanju od 750 ml, šamponi za telo „genera” i praškovi za veš „meriks”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik