Povećan promet robe u trgovini na malo

Bez autora
Oct 02 2010

Republički zavod za statistiku saopštio je da je promet robe u trgovini na malo u avgustu 2010. godine u odnosu na avgust prošle godine veći u tekućim cenama za 12,7 posto, a u stalnim cenama za 5,3 posto. U saopštenju se navodi da je u avgustu u poređenju sa julom promet robe povećan u tekućim cenama za 0,4 posto, a u stalnim cenama je manji za 0,9 posto.Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–avgust 2010. godine, kada se uporedi sa istim periodom 2009. godine, veći je u tekućim cenama za 3,1 posto, a u stalnim cenama je manji za 3,1 posto...

Povećan promet robe u trgovini na maloRepublički zavod za statistiku saopštio je da je promet robe u trgovini na malo u avgustu 2010. godine u odnosu na avgust prošle godine veći u tekućim cenama za 12,7 posto, a u stalnim cenama za 5,3 posto.

U saopštenju se navodi da je u avgustu u poređenju sa julom promet robe povećan u tekućim cenama za 0,4 posto, a u stalnim cenama je manji za 0,9 posto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–avgust 2010. godine, kada se uporedi sa istim periodom 2009. godine, veći je u tekućim cenama za 3,1 posto, a u stalnim cenama je manji za 3,1 posto.

Podaci o prometu robe u trgovini na malo dobijeni su na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima cena robe na malo (bez struje).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik