Praznici "pune" kase u marketima i na pijacama

Bez autora
Dec 27 2012

Decembarski promet u objektima Kompanije Univereksport, u odnosu na prethodni period, uvećan je za 22 odsto, a to je posledica uobičajene praznične potrošačke groznice. Pored povećanja prometa u maloprodajnim objektima Univereksporta, zabeležen je rast broja kupaca i to za 16 procenata, a tokom decembra i prošečna potrošačka korpa postala je bogatija za 14 odsto. U prosečnoj potrošačkoj korpi, koja je postala "bogatija" zbog priprema za novogodišnju i božićnu prazničnu trpezu, u decembru se, u odnosu na prethodni period, nalazi više suvomesnatih proizvoda, svežeg mesa, voća i povrća, raznih vrsta sireva. Osim namirnica koje služe za pripremu trpeze, značajno je skočila i prodaja artikala koji su u uskoj vezi sa novogodišnjim i božićnim praznicima, a to su kozmetički poklon paketi i razne vrste ukrasa za jelke i prostorije.

Praznici "pune" kase u marketima i na pijacamaDecembarski promet u objektima Kompanije Univereksport, u odnosu na prethodni period, uvećan je za 22 odsto, izjavila je Tanjugu portparol te Kompanije Olivera Ćirković, dodajući da je to posledica uobičajene praznične potrošačke groznice.

"Pored povećanja prometa u maloprodajnim objektima Univereksporta, zabeležen je rast broja kupaca i to za 16 procenata", rekla je Ćirkovićeva, ističući da je tokom decembra i prošečna potrošačka korpa postala bogatija za 14 odsto.

Prema rečima Ćirkovićeve u prosečnoj potrošačkoj korpi, koja je, kako je kazala, postala "bogatija" zbog priprema za novogodišnju i božićnu prazničnu trpezu, u decembru se, u odnosu na prethodni period, nalazi više suvomesnatih proizvoda, svežeg mesa, voća i povrća, raznih vrsta sireva.

"Osim namirnica koje služe za pripremu trpeze, značajno je skočila i prodaja artikala koji su u uskoj vezi sa novogodišnjim i božićnim praznicima, a to su kozmetički poklon paketi i razne vrste ukrasa za jelke i prostorije", rekla je portparolka Kompanije Univereksport.

Kako je naglasila, u tom trgovinskom lancu tokom praznika neće doći do povećanja cena, već će, kako je rekla, Univereksport kroz razne akcije svojim potrošačima omogućiti da pod povoljnijim uslovima kupe sve ono što im je potrebno da pripreme kvalitetnu prazničnu trpezu.

Na novosadskim pijacama, kako je rečeno Tanjugu, takođe je primetan rast prodaje svih vrsta robe, od voća i povrća i poljoprivrednih prehrambenih proizvoda do odeće i obuće.

Najveći rast prodaje, ali i ponude na pijacama, beleže dečje igračke, kozmetika i novogodišnji ukrasi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik