Predlog o zaštiti potrošača uskoro pred poslanicima

Bez autora
Jun 15 2014

Skupštinski Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku usvojio je većinom glasova Predlog zakona o zaštiti potrošača. Na sednici Odbora, na kojoj je razmatran Predlog zakona o zaštiti potrošača pojedinostima, većinom glasova usvojeno je i sedam amandmana koje je prihvatila i Vlada Srbije. Novina u tom zakonskom predlogu je da odgovor kompanije na eventualni zahtev za zamenom, popravkom ili vraćanjem novca zbog nezadovoljstva kvalitetom artikla, mora da usledi najkasnije za 8 dana. Domaći kupci će, s novim zakonskim rešenjima, imati mogućnost da se, kada je reč o kupovini na daljinu (pouzećem, internetom), bez obrazloženja predomisle u roku od 14 dana i otkažu kupovinu.

Predlog o zaštiti potrošača uskoro pred poslanicimaSkupštinski Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku usvojio je većinom glasova Predlog zakona o zaštiti potrošača.

Na sednici Odbora, na kojoj je razmatran Predlog zakona o zaštiti potrošača pojedinostima, većinom glasova usvojeno je i sedam amandmana koje je prihvatila i Vlada Srbije.

Novina u tom zakonskom predlogu je da odgovor kompanije na eventualni zahtev za zamenom, popravkom ili vraćanjem novca zbog nezadovoljstva kvalitetom artikla, mora da usledi najkasnije za 8 dana.

Domaći kupci će, s novim zakonskim rešenjima, imati mogućnost da se, kada je reč o kupovini na daljinu (pouzećem, internetom), bez obrazloženja predomisle u roku od 14 dana i otkažu kupovinu.

Ministar trgovine Rasim Ljajić je ranije najavio da će biti ukinute sudske takse za potrošačke sporove manje od 500.000 dinara, kako bi se potrošači podstakli da se izbore za svoja prava i sudskim putem, što do sada nije bio slučaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik