Promet robe u aprilu u tekućim cenama veći za 1,5 odsto

Bez autora
Jun 01 2014

Republički zavod za statistiku saopštio je da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu 2014. godine, u odnosu na isti mesec 2013. godine, veći u tekućim cenama za 1,5 odsto, a u stalnim cenama je ostao na istom nivou.U saopštenju se navodi da je u aprilu ove godine u poređenju sa prethodnim mesecom promet robe veći u tekućim cenama za 5,8 odsto, a u stalnim cenama za 5,4 odsto. Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–april 2014. godine, u odnosu na isti period 2013. godine, veći je u tekućim cenama za 3,7 odsto, a u stalnim cenama za 1,9 odsto.

Promet robe u aprilu u tekućim cenama veći za 1,5 odstoRepublički zavod za statistiku saopštio je da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu 2014. godine, u odnosu na isti mesec 2013. godine, veći u tekućim cenama za 1,5 odsto, a u stalnim cenama je ostao na istom nivou.

U saopštenju se navodi da je u aprilu ove godine u poređenju sa prethodnim mesecom promet robe veći u tekućim cenama za 5,8 odsto, a u stalnim cenama za 5,4 odsto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–april 2014. godine, u odnosu na isti period 2013. godine, veći je u tekućim cenama za 3,7 odsto, a u stalnim cenama za 1,9 odsto.

Promet u trgovini na malo dobijen je na osnovu statističkog istraživanja „Mesečni izveštaj trgovine na malo“, realizovanog na uzorku i na osnovu prijava PDV-a dobijenih od Poreske uprave.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik