Promet robe u trgovini na malo povećan za 4,2 posto

Bez autora
Sep 02 2012

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u julu 2012. godine u odnosu na jul 2011. godine veći u tekućim cenama za 1,1 posto, dok je u stalnim cenama manji za 5,7 posto. U julu ove godine u poređenju sa prethodnim mesecom promet robe je veći i u tekućim i u stalnim cenama za 4,2 posto.Promet robe u trgovini na malo u periodu januar - jul 2012. godine, u odnosu na isti period prošle godine, veći je u tekućim cenama za 4,3 posto, a u stalnim cenama je manji za 1,8 posto.

Promet robe u trgovini na malo povećan za 4,2 postoRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u julu 2012. godine u odnosu na jul 2011. godine veći u tekućim cenama za 1,1 posto, dok je u stalnim cenama manji za 5,7 posto.

U saopštenju se navodi da je u julu ove godine u poređenju sa prethodnim mesecom promet robe veći i u tekućim i u stalnim cenama za 4,2 posto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar - jul 2012. godine, u odnosu na isti period prošle godine, veći je u tekućim cenama za 4,3 posto, a u stalnim cenama je manji za 1,8 posto.

Podaci o prometu robe u trgovini na malo dobijeni su na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja. Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu dobijenih rezultata u tromesečnom statističkom istraživanju, koji se objavljuju u saopštenju Unutrašnja trgovina u Republici Srbiji (PM11).

Indeksi prometa robe u stalnim cenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama, odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni: voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi, dodaje se u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik