Puštena u rad nova zgrada Carinarnice u Šapcu

Bez autora
Sep 20 2010

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković pustio je danas u rad novu zgradu Carinarnice u Šapcu u čiju je izgradnju Ministarstvo finansija uložilo 380 miliona dinara. Očekuje se da će novootvorena carinarnica pomoći privrednicima ovog kraja da se lakše povezuju sa Evropom i svetom i da budu konkurentniji i efikasniji u svom poslovanju. Novoizgrađena carinarnica obuhvata 2.000 kvadrata magacinskog prostora, četrdeset parking mesta za kamione i osamdeset za automobile u carinskom postupku. U sastavu Carinarnice Šabac, u kojoj je zaposleno 30 radnika, nalaze se ispostave te institucije u Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Loznici i granične ispostave u Trbušnici, Badovincima, Sremskoj Rači, u mestu Šepak i Malom Zvorniku. Prošle godine kroz sve te ispostave prošlo je 80.000 dokumenata, a ove godine samo u Carinarnici u Šapcu od 1. januara do 31. avgusta obrađeno je ukupno 29.000 dokumenata, pri čemu je ova carinarnica do sada funkcionisala u iznajmljenom prostoru.

Puštena u rad nova zgrada Carinarnice u ŠapcuPredsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković pustio je danas u rad novu zgradu Carinarnice u Šapcu u čiju je izgradnju Ministarstvo finansija uložilo 380 miliona dinara.

Očekuje se da će novootvorena carinarnica pomoći privrednicima ovog kraja da se lakše povezuju sa Evropom i svetom i da budu konkurentniji i efikasniji u svom poslovanju.

Novoizgrađena carinarnica obuhvata 2.000 kvadrata magacinskog prostora, četrdeset parking mesta za kamione i osamdeset za automobile u carinskom postupku.

U sastavu Carinarnice Šabac, u kojoj je zaposleno 30 radnika, nalaze se ispostave te institucije u Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Loznici i granične ispostave u Trbušnici, Badovincima, Sremskoj Rači, u mestu Šepak i Malom Zvorniku.

Prošle godine kroz sve te ispostave prošlo je 80.000 dokumenata, a ove godine samo u Carinarnici u Šapcu od 1. januara do 31. avgusta obrađeno je ukupno 29.000 dokumenata, pri čemu je ova carinarnica do sada funkcionisala u iznajmljenom prostoru.

Vlada radi na obezbeđenju svih uslova za razvoj infrastrukture, a zadatak privrede je da radi i ostvaruje profit.

Takođe, Vlada se trudi da izgradi i putnu infrastrukturu, što uključuje i bolje povezivanje Šapca sa autoputem, odnosno Koridorom 10, što će biti jedan od prioriteta u narednom periodu.

Zadatak lokalne samouprave jeste da poveća nivo osposobljenosti konkretnog kraja za ulaganje, a Šabac je dobar primer za to.

Vlada kroz decentralizaciju i izmeštanje važnih institucija širom zemlje radi i na privlačenju investicija, a u Šapcu se, na primer, nalazi Uprava za agrarna plaćanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik