Rast cena proizvoda i usluga u aprilu

Bez autora
May 13 2012

Republički zavod za statistiku saopštio je da su cene proizvoda i usluga u aprilu, u odnosu na mart ove godine, u proseku povećane za 0,6 posto. Potrošačke cene u aprilu 2012, u odnosu na isti mesec 2011. godine, povećane su za 2,7 posto, dok su u odnosu na decembar 2011. povećane za 2,6 posto.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u aprilu ove godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen je u grupama nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana i to za procenat,...

Rast cena proizvoda i usluga u apriluRepublički zavod za statistiku saopštio je da su cene proizvoda i usluga u aprilu, u odnosu na mart ove godine, u proseku povećane za 0,6 posto.

U saopštenju se navodi da su potrošačke cene u aprilu 2012, u odnosu na isti mesec 2011. godine, povećane za 2,7 posto, dok su u odnosu na decembar 2011. povećane za 2,6 posto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u aprilu ove godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen je u grupama nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana i to za procenat, transport – za 0,9 posto, hrana i bezalkoholna pića - 0,8 posto, zdravstvo – za 0,7 posto, restorani i hoteli – za 0,6 posto i odeća i obuća – za 0,5 posto.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale, dodaje se u saopštenju.

Indeksi potrošačkih cena se definišu kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik