Rekonstrukcija Boske završava se do kraja nedelje

Bez autora
Sep 14 2010

Banjalučka robna kuća “Boska”, koja je već preko 30 godina jedna jedna od najprepoznatljivijih simbola Banjaluke, bi do kraja sedmice trebala biti u potpunosti rekonstruisana. Odmah po zvršetku adaptacije na “Boski” njen prostor od preko 10.000 metara kvadratnih prodajnog prostora će početi da pune novi zakupci, među kojima će se naći svoj prodajni prostor pronaći brend “NewYorker”, te italijanska modna kuća “Oviesse”. Zakupcima je otvoren rok od između 30 i 40 dana da uđu u prostorije robne kuće, što znači da bi nakon toga između polovine oktobra i početka novembra “Boska” trebala biti puštena u rad. Radovi na rekonstrukciji “Boske” su trajali skoro tri mjeseca, a u okviru sanacije su zamijenjeni podovi, stropovi, liftovi, stepeništa, kompletna keramika u kupatilima, te očišćena fasada...

Rekonstrukcija Boske završava do kraja nedeljeBanjalučka robna kuća “Boska”, koja je već preko 30 godina jedna jedna od najprepoznatljivijih simbola Banjaluke, bi do kraja sedmice trebala biti u potpunosti rekonstruisana.

Odmah po zvršetku adaptacije na “Boski” njen prostor od preko 10.000 metara kvadratnih prodajnog prostora će početi da pune novi zakupci, među kojima će se kako “Nezavisne” nezvanično saznaju naći svoj prodajni prostor pronaći brend “NewYorker”, te italijanska modna kuća “Oviesse”.

“Zakupcima je otvoren rok od između 30 i 40 dana da uđu u prostorije robne kuće, što znači da bi nakon toga između polovine oktobra i početka novembra “Boska” trebala biti puštena u rad”, rekao je Ljubomir Dakić direktor “Boske”.

On nije želeo da otkrije koji su sve brendovi zainteresovani za ulazak u “Bosku”, objašnjavajući da se radi o “strogo čuvanoj poslovnoj tajni”.

Radovi na rekonstrukciji “Boske” su trajali skoro tri mjeseca, a u okviru sanacije su zamijenjeni podovi, stropovi, liftovi, stepeništa, kompletna keramika u kupatilima, te očišćena fasada. Na spoljašnjosti robne kuće neće doći do značajnih izmjena osim postavljanja nove reklame sa njenim imenom.

Posljednje dvije godine, od kada je 58 odsto državnog kapitala “Boske” prodat beogradskom konzorcijumu “Delta Zekstra” za tri miliona evra, njeno poslovanje je obilježio dugo čekanje uplate novca, te veliki broj protesta njenih 235 radnika.

Krajem prošle godine je postignut dogovor s radnicima kojima su isplaćena sva potraživanja za 2006. i 2007. i 80 odsto za 2008. i prošle godine nakon čega je većina njih odustala od tužbe protiv preduzeća zbog nezimirenih obaveza i od ostalih zahtjeva.

Robna kuća "Boska" otvorena je 6. jula 1978. godine i danas je još uvijek jedna od najvećih robnih kuća na prostoru bivše Jugoslavije, a njena osnovna djelatnost jeste trgovina na veliko i na malo artiklima široke potrošnje, te trgovina na malo u nespecijalizovanim prodavnicama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik