Rekordna vrednost zlata

Bez autora
May 12 2010

Vrednost zlata na svetskim berzama dotigla je 1.235 dolara po unci. To je ujedno i najveća vrednost zlata svih vremena. Stručnjaci veruju da je skok cene zlata uzrokovana nepoverenjem ulagača na berzama koje ne jenjava i pored plana EU i Međunrodnog monetarnog fonda za izlazak iz evropske dužničke križe.Zlato će ostati sigurno utočište ulagača sve dok ne prevlada uverenje o stabilnosti evrozone. Ushićenje posle odluke o stvaranju spasilačkog fonda od 750 milijardi evra trajalo je na svetskim berzama samo jedan dan. Plan EU za saniranje deficitom ugoženih privreda donosi na dugi rok niz inflatornih rizika.

Rekordna vrednost zlataZlato doseglo najveću vrednost svih vremena od 1.235 dolara po unci. Stručnjaci ocenjuju da bi zlato do kraja godine moglo da dostigne čak 1.450 dolara po unci.

Vrednost zlata na svetskim berzama dotigla je 1.235 dolara po unci. To je ujedno i najveća vrednost zlata svih vremena.

Stručnjaci veruju da je skok cene zlata uzrokovana nepoverenjem ulagača na berzama koje ne jenjava i pored plana EU i Međunrodnog monetarnog fonda za izlazak iz evropske dužničke križe.

Analitičari kažu da će zlato ostati sigurno utočište ulagača sve dok ne prevlada uverenje o stabilnosti evrozone.

Ushićenje posle odluke o stvaranju spasilačkog fonda od 750 milijardi evra trajalo je na svetskim berzama samo jedan dan.

Plan EU za saniranje deficitom ugoženih privreda donosi na dugi rok niz inflatornih rizika.

U poređenju sa septembrom 2008. godine, kada je na početku svetke finansijske krize bankrotirala banka Liman Broders, vrednost zlata je skočila za neverovatnih 75 odsto.

Analitičari predviđaju da bi unca zlata mogla da dostigne cenu od neverovatnih 1.450 dolara do kraja godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik