Saradnja UPS-a i Nemačke savezne asocijacije za spoljnu trgovinu

Bez autora
Nov 04 2012

Nemačka savezna asocijacija za spoljnu trgovinu i ekonomski razvoj (BWA) i Unija poslodavaca Srbije (UPS) potpisali su Sporazum o saradnji. Sporazumom treba da se stvore uslovi za direktno povezivanje nemačkih i srpskih kompanija u cilju jačanja spoljnotrgovinske razmene i stvaranja većeg broja strateških partnerstava za izvoz u Nemačku i na druga tržišta. Sporazum je prvi korak u jačanju saradnje Srbije i Nemačke. Cilj je da asocijacija pomogne u plasmanu srskih roba i usluga na nemačko tržište. Generalni sekretar UPS Boško Savković očekuje da će zajednička saradnja dovesti velike investicije u Srbiju. U interesu je da se smanji stopa nezaposlenosti u Srbiji. Takođe, Sporazum treba da olakša i plasman poljoprivrednih proizvoda.

Saradnja UPS-a i Nemačke savezna asocijacija za spoljnu trgovinuNemačka savezna asocijacija za spoljnu trgovinu i ekonomski razvoj (BWA) i Unija poslodavaca Srbije (UPS) potpisali su Sporazum o saradnji.

Sporazumom treba da se stvore uslovi za direktno povezivanje nemačkih i srpskih kompanija u cilju jačanja spoljnotrgovinske razmene i stvaranja većeg broja strateških partnerstava za izvoz u Nemačku i na druga tržišta.

Dirk Borman, predsednik Upravnog odbora asocijacije za spoljnu trgovinu i ekonomski razvoj (BWA) kaže da je Sporazum prvi korak u jačanju saradnje Srbije i Nemačke, i dodaje da je cilj da asocijacija pomogne u plasmanu srskih roba i usluga na nemačko tržište“, rekao je Borman.

Generalni sekretar UPS Boško Savković očekuje da će zajednička saradnja dovesti velike investicije u Srbiju. U interesu je da se smanji stopa nezaposlenosti u Srbiji. Takođe, Sporazum treba da olakša i plasman poljoprivrednih proizvoda.

BWA je organizacija koja povezuje nemačke kompanije sa kompanijama širom sveta u cilju ostvarivanja strateških partnerstava i razmene roba i usluga. BWA okuplja blizu 1 300 članova, uglavnom velikih i srednjih preduzeća, koji se sastaju na lokalnom i saveznom nivou. BWA na najbolji način predstavlja nemačku privredu u Evropi i svetu i trenutno je povezana sa 86 poslovnih asocijacija u 74 zemlje.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik